ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ξέσπασαν συγγενείς θυμάτων στα Τέμπη μετά την αποφυλάκιση σταθμάρχη: «Να μπουν κάποιοι φυλακή»

 

Την αποφυλάκιση του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος κατά τη διάρκεια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εκτελούσε βάρδια μόνος του σχολίασαν μερικοί από τους συγγενείς των θυμάτων.


Η μητέρα της Κλαούντια Λάτα, Άλμα, ανέφερε στο Open σχετικά με την αποφυλάκιση του σταθμάρχη:

«Περιμένουμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή τη στιγμή. Δεν ξέρω τι γίνεται. Για μας τι περιμένουν; Να πάμε να τον σκοτώσουμε Θα πεις, φταίει μόνο αυτός; Πού είναι ο τελευταίος; Να μπουν κάποιοι φυλακή να ηρεμήσουν οι ψυχές τους».

Την ίδια ώρα, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, Νίκος Πλακιάς είπε: «Το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι ο σιδηρόδρομος δεν ήταν σε θέση να λειτουργήσει».

Τέμπη: Εκτός φυλακής ο «μοιραίος» σταθμάρχης Λάρισας

Την έξοδο των φυλακών πέρασε ο σταθμάρχης Λάρισας που είχε βάρδια μόνος του το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης είχε προφυλακιστεί πριν 17 μήνες και τον Σεπτέμβριο συμπληρωνόταν το 18μηνο.

Σύμφωνα με το OPEN, ο δικηγόρος του σταθμάρχη κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης και ο εισαγγελέας πρότεινε αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με κατ’ οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο ανακριτής έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα με αποτέλεσμα ο σταθμάρχης Λάρισας να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό για την αποφυλάκιση κρίθηκε πως ο σταθμάρχης δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι εις βάρος του σταθμάρχη δεν επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο γιατί ο εισαγγελέας έκρινε πως δεν θα μπορούσε να το πληρώσει, σύμφωνα με το OPEN.

Δικαστικοί κύκλοι ανέφεραν στο κανάλι πως η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα ξεκινήσει το 2025.

reader.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια