ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αρχίζει στις 14/10 το χειμερινό εξάμηνο του ΔΕΑΠ Γλυφάδας

 


Με άκρως ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα -υγεία και διατροφή, στρες, κλωνοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, ελληνοτουρκικές σχέσεις, πολιτικό ισλάμ, κακοποίηση γυναικών και άλλα- είναι εμπλουτισμένο το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας που αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου 2024 και ολοκληρώνεται στις 27 Ιανουαρίου 2025.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Συμφωνική - Μαθητική ορχήστρα - Σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών - Σύνολα έγχορδων και πνευστών Σίσσυ Τσατσούλη: Εδώ και 42 χρόνια βάζουμε τα θεμέλια στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ηλιούπολη Ξένες Γλώσσες Langoo ….. και μιλάς παντού Ελένη Ευστρατιάδου Κεράνη - γερμανικό φροντιστήριο γλυφάδας: ««γιατί γερμανικά»» Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ: Είναι Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Που Ήρθε Να Προσφέρει - H άλλη προσέγγιση στις Ξένες Γλώσσες. ΚΔΑΠ- Εξερευνητές γνώσης: Κέντρο μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ) Κέντρο Ξένων γλωσσών «Μαρία Παντελή» 30 χρόνια επιτυχίες ….10 λόγοι να μας επιλέξετε!!!.Γύμναθλος Ηλιούπολης: Γενική Γυμναστική, που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. ksports club «kaloudis sports club» 35 χρόνια στον αθλητισμό και το παιδί Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κατσιάνος: Τέσσερεις Δεκαετίες Μπροστά στην ξενόγλωσση εκπαίδευσηΣύλλογος Κερκυραίων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Οι Φαίακες»: Ο Πολιτισμός και οι παραδόσεις σε πρώτο πρόσωπο

Οι διαλέξεις των διακεκριμένων καθηγητών, οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους και να επενδύσουν δημιουργικά τον χρόνο τους. 

«Εμπλουτισμένο με νέες θεματικές ενότητες σε ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων συνεχίζει τη λειτουργία του κατά το χειμερινό εξάμηνο 2024-25 το ΔΕΑΠ του Δήμου Γλυφάδας. Ένας θεσμός, που ξεκίνησε δειλά πριν από μερικά χρόνια και πλέον έχει καθιερωθεί, γνωρίζει μεγάλη απήχηση και συνεχίζει να προσφέρει στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να αποκτούν καινούργιες γνώσεις και να αξιοποιούν με τον πλέον ποιοτικό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους. Η Διά Βίου Μάθηση στη Γλυφάδα μας έγινε πράξη μέσα από το ΔΕΑΠ και ευχαριστούμε πάρα πολύ τους επιστήμονες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς και όλους εσάς που συμμετέχετε στην ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία. Είναι πολύ ελπιδοφόρο για όλους μας ότι εκδηλώνεται τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές τις προσπάθειες, οι οποίες δίνουν τροφή στο πνεύμα και στην ψυχή. 

Ευχαριστώ από καρδιάς την επιτροπή που συντονίζει το ΔΕΑΠ της πόλης μας και αποτελείται από τους Αντιδημάρχους Γεωργία Βαμβακερού και Ορέστη Τσάγκλα και τις εκπαιδευτικούς Όλγα Δοξοπούλου και Δήμητρα Μόσχου. Καλή «ακαδημαϊκή» χρονιά σε όλους τους συμμετέχοντες», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος ίδρυσε το ΔΕΑΠ την Άνοιξη του 2019. 

Υπεύθυνοι για τη λειτουργία του, είναι κατά την τρέχουσα ημερολογιακή χρονιά οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Γεωργία Βαμβακερού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ορέστης Τσάγκλας, οι οποίοι αναφέρουν: «Ο Δήμος Γλυφάδας πρωτοπόρος σε θέματα δια βίου μάθησης, προσκαλεί όσες και όσους επιθυμούν τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, να εγγραφούν στο χειμερινό εξάμηνο του νεου ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. Σε αυτόν τον κύκλο των διαλέξεων, διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από τις θεματικές ενότητες των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και των επιστημών της ζωής και του ανθρώπου, θα μοιραστούν μαζί μας το γνωστικό τους αντικείμενο και θα μας κάνουν κοινωνούς σε μια μοναδική εμπειρία, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της διάχυσης της διευρυμένης εξειδικευμένης γνώσης. Μετά το πέρας των διαλέξεων, ακολουθεί ανοικτή συζήτηση και εποικοδομητικός διάλογος με τον κάθε ομιλητή που θα βρίσκεται κοντά μας. Καλή αρχή στο νέο εξάμηνο του ΔΕΑΠ Γλυφάδας. Σας περιμένουμε»!

 

Τα μαθήματα - διαλέξεις του ΔΕΑΠ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα) συνήθως Δευτέρες, εκτός εξαιρέσεων οι οποίες αναγράφονται στο πρόγραμμα. Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Ο χρόνος αυτός είναι ενδεικτικός, καθώς δίνεται η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, οπότε ενδέχεται να υπάρξει παράταση του χρόνου αναλόγως του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για κάθε γνωστικό αντικείμενο. Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος και ηλικίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι Λυκείου. Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων - διαλέξεων, με δικαίωμα δύο απουσιών ανά εξάμηνο. 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!! 

Προτεραιότητα στη συμμετοχή έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι Γλυφάδας. Ωστόσο, η πρόθεση του Δήμου Γλυφάδας είναι να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν, γι αυτό μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις και από κατοίκους άλλων Δήμων. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλοι, εφόσον βεβαίως η χωρητικότητα της αίθουσας το επιτρέπει. 

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών του χειμερινού εξαμήνου και να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ: https://glyfada.gr/index.php/home/blog_details/94019563





ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια