ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Αποκλειστικό: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ – Πάρα Τάεκβοντο ΠΑΡΙΣΙ 2024



Και πριν καλά, καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και γενικότερα οι τιμητικές εκδηλώσεις, για τα συνολικά δεκατρία (13) Ελληνικά Παρολυμπιακά Μετάλλια στο Παρίσι 2024, ήρθε η ώρα της αναφοράς και σε εκείνες τις Αθλητικές Προσωπικότητες, που μπορεί να μην φέρνουν μετάλλια, αλλά είναι αυτοί που με τις αποφάσεις τους (σωστές ή … λάθος), τα καθορίζουν. Και δεν είναι άλλοι από τους Διαιτητές και Κριτές των αγώνων.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Συμφωνική - Μαθητική ορχήστρα - Σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών - Σύνολα έγχορδων και πνευστών Σίσσυ Τσατσούλη: Εδώ και 42 χρόνια βάζουμε τα θεμέλια στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ηλιούπολη Ξένες Γλώσσες Langoo ….. και μιλάς παντού Ελένη Ευστρατιάδου Κεράνη - γερμανικό φροντιστήριο γλυφάδας: ««γιατί γερμανικά»» Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ: Είναι Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Που Ήρθε Να Προσφέρει - H άλλη προσέγγιση στις Ξένες Γλώσσες. ΚΔΑΠ- Εξερευνητές γνώσης: Κέντρο μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ) Κέντρο Ξένων γλωσσών «Μαρία Παντελή» 30 χρόνια επιτυχίες ….10 λόγοι να μας επιλέξετε!!!.Γύμναθλος Ηλιούπολης: Γενική Γυμναστική, που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. ksports club «kaloudis sports club» 35 χρόνια στον αθλητισμό και το παιδί Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κατσιάνος: Τέσσερεις Δεκαετίες Μπροστά στην ξενόγλωσση εκπαίδευσηΣύλλογος Κερκυραίων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Οι Φαίακες»: Ο Πολιτισμός και οι παραδόσεις σε πρώτο πρόσωπο

Μία τέτοια Προσωπικότητα, που είχε την Τιμή να εκπροσωπεί την Ελλάδα και την Ηλιούπολη ειδικότερα, στο ανώτερο επίπεδο αγώνων, στους Παρολυμπιακούς Παρίσι 2024, είναι ο κ. Κώστας ΚΑΛΟΥΔΗΣ, Διεθνής Διαιτητής Παγκόσμιου Τάεκβοντο (WT), κλάσης ¨S¨. Μάλιστα ήταν η 3η  φορά στην πολυετή καριέρα του, με τις δύο προηγούμενες να είναι οι  Ολυμπιακοί «Σύδνεϋ 2000» και Παρολυμπιακοί «Τόκιο 2020».


Ο πολύπειρος Δάσκαλος / Πτυχιούχος Προπονητής ΓΓΑ, βαθμίδας 8ου Νταν Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο και 7ου Νταν Kukkiwon, ακολουθώντας παράλληλη πορεία Διεθνή Διαιτητή από το 1991 έως σήμερα έχει καταγράψει, σε επίπεδο Διαιτησίας, κορυφαίες στιγμές στο παλμαρέ των επιτυχιών του, που ορισμένες από αυτές κρύβουν και … όμορφες συμπτώσεις, όπως :

 1. Το 2000 λαμβάνει μέρος στους Ολυμπιακούς «Σύδνεϋ 2000», όπου το Τάεκβοντο κάνει την 1η του επίσημη εμφάνιση στο Πρόγραμμα Αγώνων, ενώ το 2021  λαμβάνει μέρος στους Παρολυμπιακούς «Τόκιο 2020», όπου το Πάρα Τάεκβοντο κάνει επίσης την 1η του επίσημη εμφάνιση στο Πρόγραμμα Αγώνων.

Με αυτές τις δύο συμμετοχές ¨κατατάσσεται¨ ως ο μοναδικός Διεθνής Διαιτητής, όπου έχει δύο ντεμπουταρίσματα για το Άθλημα του Τάεκβοντο, σε δύο διαφορετικές ¨εκφράσεις¨ του  και μάλιστα … με διαφορά 21 έτη !!!

2.    Στους Ολυμπιακούς «Σύδνεϋ 2000», όπου συμμετείχαν Έλληνες Αθλητές … ο Μιχ. Μουρούτσος (-58κ), ο αείμνηστος Αλέξ. Νικολαΐδης (+80κ), που το σπάσιμο του ποδιού του στέρησε βέβαιη διάκριση και η Αρετή Αθανασοπούλου (-57κ), 8η Ολυμπιονίκης …, ¨απολαμβάνει¨ την κατάκτηση του 1ου Ευρωπαϊκού - Ελληνικού Χρυσού Μεταλλίου από τον Μιχάλη, ενώ στους Παρολυμπιακούς Παρίσι 2024, όπου συμμετείχαν επίσης δύο Ελληνίδες  Αθλήτριες, ¨απολαμβάνει¨ την κατάκτηση δύο Χάλκινων μεταλλίων … της Έλενας Παπασταματοπούλου (+65κ)Κ44 και της Χριστίνας Γκέντζου (-65κ)Κ44.

Πραγματικά μια πολύ αξιοζήλευτη, όμορφη σύμπτωση(;) … συγκυρία (;), που έχει βιώσει ο κ.ΚΑΛΟΥΔΗΣ και λάμπει από ευτυχία, όταν αναφέρεται σε αυτά τα γεγονότα.

-Ερωτηθείς ο ίδιος για το πώς έζησε αυτή την εμπειρία, δήλωσε:


 «Ομολογώ ότι πηγαίνοντας στο Παρίσι και έχοντας ως ¨παρέα¨ δύο Ελληνίδες Αθλήτριες Πάρα Τάεκβοντο να συμμετέχουν, για πρώτη φορά … αφού στο ¨Τόκιο 2020¨ ήμουν ο μόνος Έλληνας εκπρόσωπος …, είχα μία κρυφή ελπίδα ότι κάτι καλό θα προκύψει.

Η ¨ΕΛΠΊΔΑ¨ αυτή πήγαζε από το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί γεγονότα … τόσο δύσκολοι αγώνες, όπως το Ευρωπαϊκό 2024 στη Σερβία και το Παγκόσμιο Ανοιχτό 2024 στη Κορέα με πολύ δυνατές εμφανίσεις και σημαντικές διακρίσεις των δύο Αθλητριών … αλλά και μία πολύ καλή προετοιμασία, όπου οι Σύλλογοι και οι άξιοι προπονητές τους, Βασίλης ΖΉΚΟΣ (της Έλενας) και Ευαγγελία ΒΑΓΓΈΛΟΓΛΟΥ (της Χριστίνας) και οι οικογένειες τους, είχαν φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο. 

Αυτό όμως που πρέπει να αναδειχθεί είναι, ότι τα δύο ¨αστέρια¨ μας παρεισφρήσανε ανάμεσα σε Αθλήτριες που δούλευαν για αυτό το σκοπό … ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΑ … πριν από την Παρολυμπιάδα του Τόκιο και μέχρι την Παρολυμπιάδα του Παρισιού, δηλαδή 5 χρόνια, ενώ αυτές δούλεψαν 6 μήνες, με ενδιάμεσους τραυματισμούς και αρκετές δυσκολίες, και … με την όποια βοήθεια να έρχεται προς το ¨τέλος¨, τόσο από την ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ, όσο και από την Ελληνική Παρολυμπιακή Επιτροπή.

Με λίγα λόγια αποδείχτηκε ότι η Ελληνική Ψυχή για άλλη μία φορά μίλησε ΔΥΝΑΤΆκόντρα σε λογικές και οργανωμένες προσπάθειες. Ενώ αισθάνομαι τρις ΕΥΤΥΧΙΣΜΈΝΟΣ, που το έζησα όλο αυτό, σε ένα κατάμεστο από θεατές ¨Παλάτι¨, γιατί οι Αγώνες του Πάρα Τάεκβοντο έγιναν στην διαμορφωμένη σάλα του GRAND PALAIS (1900), με τις δύο μας Πριγκίπισσες να μεγαλουργού, ταυτόχρονα ΔΕΝ αισθάνομαι ικανοποιημένος, που το αποτέλεσμα ήρθε με αυτόν τον τρόπο.

Οφείλουμε στο άμεσο μέλλον, να γίνουν εκείνες οι ενέργειες από την ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΗ ¨Πολιτεία¨ … ΓΓΑ, ΕΠΕ, Ομοσπονδίες ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ & Ολυμπιακό Τάεκβοντο … ώστε το Πάρα Τάεκβοντο, σε Αγωνιστική άλλα και Παρουσίασης Πούμσε, να μπει σε ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, καθοδηγούμενο από Ανθρώπους που έχουν γνώση και εμπειρία και όχι όπως συμβαίνει συνήθως, από τον κάθε, ημιμαθή, γνωστό ¨αυλικό¨.

Είναι βέβαιο ότι το Παρολυμπιακό Άθλημα αυτό μπορεί να ανταποκριθεί στις περισσότερες των περιπτώσεων ΑμεΑ και αυτό το γνωρίζω προσωπικά, αφού από το 2021, ασχολούμαι ως προπονητής με την εκγύμναση και καθοδήγηση Ατόμων Νοητικής Στέρησης, Σύνδρομο Down, Αυτισμού κλπ. σε δομές της Ηλιούπολης.

Προς ενημέρωση του ευρύτερου κοινού το Πάρα Τάεκβοντο αναφέρεται:

Α. Σε επίπεδο Αγώνων (Κιορούγκι)

1. Φυσικές Αναπηρίες Κ40,Κ41,Κ44  (που είναι στο Πρόγραμμα των Παρολυμπιακών)

2. Βλάβες ακοής Κ60, Κ61

Β. Σε επίπεδο Τεχνικό (Πούμσε) :

3. Βλάβη όρασης P10, P11, P12

4. Νοητική Αναπηρία P20, *P21, *P22, P23 (*η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην επόμενη σύνοδο της IPC τον Ιανουάριο του 2025, θα επιδιώξει στους επόμενους Παρολυμπιακούς του Λος Άντζελες 2028 … με πάρα πολλές πιθανότητες…, να συμπεριληφθούν οι κατηγορίες Ρ21 νοητική & Ρ22 σύνδρομο down)

5. Νευρολογικές βλάβες P30, P31, P32, P33, P34, P35

6. Φυσικές Αναπηρίες  P40, P41, P42, P43, P44, P45

7. Βοηθητική τεχνολογία (wheelchair)  P50, P51, P52, P53

8. Βλάβες ακοής P60, P61

9. Κοντό ανάστημα P70, P72 .

Φυσικά οφείλω να αναφέρω και να εκφράσω τα θερμότερα ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ μου στον έτερο  Ηλιουπολίτη, Μαχητή Ζωής τον Γιάννη ΚΩΣΤΆΚΗ, που μπορεί να μην κατάφερε αυτή τη φορά την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου στην κολύμβηση, αλλά παραμένει παράδειγμα προς μίμηση Ήθους και Αγωνιστικότητας. »

-Ερωτηθείς για το ποια είναι τα σχέδια του για το άμεσο ή και το μακρινό μέλλον, μας είπε :

«Χωρίς δευτερόλεπτο ξεκούρασης, αφού γύρισα 1 Σεπτεμβρίου και στις 4 ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής μας για τη νέα σεζόν, προχωράμε σαν προπονητική ομάδα, την οργάνωση των τμημάτων για εφέτος, προσδοκώντας και σε νέα μέλη για να υπάρχει συνέχεια στα ¨όνειρα¨!

 

Ταυτόχρονα, βρίσκομαι τόσο σε συνεχή επαφή με Διεθνείς παράγοντες, ως Πρόεδρος Διαιτησίας Πάρα Τάεκβοντο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τάεκβοντο, δουλεύοντας για τη διάδοση του Πάρα Πούμσε, όσο και σε εγρήγορση για τις εξελίξεις που υπάρχουν λογω των επικείμενων εκλογών … ελέω νέου Ολυμπιακού Κύκλου … στις εγχώριες Ομοσπονδίες (Ολυμπιακού Τάεκβοντο και ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ), καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Τάεκβοντο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Εξελίξεις, που ευελπιστώ να έχουν ως ευτυχή κατάληξη, την επικράτηση εκείνων των συνδυασμών, που απαρτίζονται από Προσωπικότητες με διάθεση να ενταχτούν και να προσφέρουν στο ¨ΕΜΕΊΣ¨ και όχι να προβάλουν το ¨ΕΓΏ¨ τους … και έχω δηλώσει ΠΑΡΟΝ σε αυτόν τον αγώνα.

Οι ¨ΌΜΑΔΕΣ¨ νικούν στις μέρες μας, και αυτό το αποδείξαμε περίτρανα ως μία ¨τέτοια¨, μικρή ομάδα του Αγωνιστικού Πάρα Τάεκβοντο, όπου οι διακριτοί ρόλοι του καθενός και η χωρίς όρια και ανταλλάγματα συνεισφορά του για την επίτευξη του ΚΟΙΝΟΎ ΣΤΌΧΟΥ, οδήγησαν στις ευτυχισμένες στιγμές που ζήσαμε και θα ζήσουμε για πολύ καιρό, με την κατάκτηση των δύο Παρολυμπιακών Μεταλλίωνπου συζητιούνται έντονα σε Ελλάδα και Διεθνές στερέωμα!!! Φυσικά, το σπουδαιότερο όλων, να έχουμε την Υγειά μας

Κλείνοντας την τόσο ενδιαφέρουσα  συνέντευξη,  την οποία είχαμε την τύχη να μας παραχωρήσει ο κ. Κώστας Καλούδης, γνωστός για την συνεισφορά του στην Ηλιούπολη μέσα απ’ Δήμο και από τις δράσεις του σε όποια θέση και αν διατέλεσε. Υπήρξε πάντα συνεπείς στις αρχές του καθώς πάντοτε λειτουργούσε και λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης  τόσο σε επαγγελματικό όσο και αλτρουιστικό επίπεδο – συνεισφοράς –  στην Ηλιούπολη όπου Διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος.

Ευχαριστούμε τον Δάσκαλο και διεθνή διαιτητή  για τα τόσα ενδιαφέροντα   που μας είπε ευχόμαστε καλή αθλητική χρονιά στο σωματείο «Θρίαμβος» και προσωπικά στο Δάσκαλο κ. Κώστα Καλούδη      



ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια