ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ηλιούπολη: Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες 2024 – 2025

 


Για ενδέκατη χρονιά, το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Συμφωνική - Μαθητική ορχήστρα - Σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών - Σύνολα έγχορδων και πνευστών Σίσσυ Τσατσούλη: Εδώ και 42 χρόνια βάζουμε τα θεμέλια στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ηλιούπολη Ξένες Γλώσσες Langoo ….. και μιλάς παντού Ελένη Ευστρατιάδου Κεράνη - γερμανικό φροντιστήριο γλυφάδας: ««γιατί γερμανικά»» Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ: Είναι Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Που Ήρθε Να Προσφέρει - H άλλη προσέγγιση στις Ξένες Γλώσσες. ΚΔΑΠ- Εξερευνητές γνώσης: Κέντρο μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ) Κέντρο Ξένων γλωσσών «Μαρία Παντελή» 30 χρόνια επιτυχίες ….10 λόγοι να μας επιλέξετε!!!.Γύμναθλος Ηλιούπολης: Γενική Γυμναστική, που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. ksports club «kaloudis sports club» 35 χρόνια στον αθλητισμό και το παιδί Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κατσιάνος: Τέσσερεις Δεκαετίες Μπροστά στην ξενόγλωσση εκπαίδευσηΣύλλογος Κερκυραίων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Οι Φαίακες»: Ο Πολιτισμός και οι παραδόσεις σε πρώτο πρόσωπο Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζεται, για ενδέκατη χρονιά, το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες» για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Από 1 Νοεμβρίου 2024 έως και 30 Μαΐου 2025 κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 9:30 έως τις 11:30, μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την κοινωνιολόγο-εικαστικό, Θεανώ Χριστοπούλου, να «ζωντανεύει» εικόνες βιβλίων που επιλέξαμε για τις αντίστοιχες ηλικίες.

Συγκεκριμένα, με αφορμή και έμπνευση κάθε φορά ένα ή περισσότερα βιβλία, τα παιδιά συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις και μέσα από διηγήσεις, δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές ή πειράματα, έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν εικαστικά, να συζητήσουν, να εκπαιδευτούν περιβαλλοντικά και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά πεδία γνώσης.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι να μάθουν τα παιδιά ν´ αξιοποιούν τη βιβλιοθήκη και τον κόσμο των βιβλίων σαν ένα πέρασμα όχι μόνο στη γνώση αλλά και στη δημιουργική έκφραση, σαν ένα χώρο εξερεύνησης νέων εμπειριών και επικοινωνίας.

Τα βιβλία, στα οποία βασίζονται οι φετινές Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες για κάθε τάξη, είναι:

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ- Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΟΥ…

Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας παίρνει ένα σύνηθες στιγμιότυπο της καθημερινότητας εκατομμυρίων παιδιών, τη φυσική ροπή τους να εμπιστεύονται κάθε εμφανιζόμενο με την ετικέτα της ευγένειας και της ανιδιοτελούς προσφοράς και δημιουργεί, με αντιήρωα τον κακό λύκο που μεταμφιέζεται, ένα βαθύ ρήγμα στην άκριτη εμπιστοσύνη, στην άγνοια κινδύνου και την ελλιπή προετοιμασία τους για τα πράγματα και τους ανθρώπους που δεν είναι πάντα αυτό που φαίνονται. Η εξαιρετική εικονογράφηση της Ντανιέλα Σταματιάδη αφηγείται μαζί με το κείμενο και συμβάλλει στην αφύπνιση των παιδιών απέναντι στους κινδύνους και την ορθολογική συμπεριφορά απέναντι στο άγνωστο. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ- Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΑΝ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ

Το βραβευμένο βιβλίο της Sophie Blackall, από τις εκδόσεις Διόπτρα «Αν ερχόσουν στη γη» δεν είναι μόνο ένα παιδικό γράμμα σε έναν εξωγήινο μελλοντικό επισκέπτη του πλανήτη μας. Αποτελεί τον πιο σπάνιο τουριστικό οδηγό πληροφοριών για τον κόσμο μας, αλλά και ένα τρυφερό κείμενο το οποίο μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τη Γη αλλά και ο ένας τον άλλον.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Β΄- Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΩΚΕΑΝΟΣ

Το βιβλίο «Ωκεανός», με τη ζωντανή εικονογράφηση της Helene Druvert και κείμενα της διάσημης βιολόγου – επιστημονικής δημοσιογράφου Emmanuelle Grundmann από τις εκδόσεις Καπόν, είναι μια αξέχαστη θαλάσσια οδύσσεια! Μέσα από τις σελίδες του, ανακαλύπτουμε τον πραγματικό πνεύμονα του πλανήτη μας, από τις ακτές μέχρι τα αβυσσαλέα βάθη και γνωρίζουμε τους κατοίκους του.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Β΄- Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Ο Διονύσης Σιμόπουλος, στο βιβλίο του «Πες μας παππού… Ποια είναι η οικογένεια του Ήλιου» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. Με οδηγό την αφήγηση του αγαπημένου δασκάλου της αστρονομίας, ανακαλύπτουμε τα μυστικά του διαστήματος και απολαμβάνουμε μια ξενάγηση στον κόσμο του ηλιακού μας συστήματος, μέσα από φωτογραφίες, βίντεο και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Δ΄- Ε΄: ΟΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

Μέσα από τις περιπέτειες του βιβλίου «Οι Νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών», θίγεται το θέμα του εκφοβισμού (bullying), ένα φαινόμενο που συζητείται ολοένα και περισσότερο, απασχολώντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Σκοπός είναι η έγκαιρη αναγνώριση και η αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στο σχολείο και πρωτίστως η πρόληψη του φαινομένου με την ευαισθητοποίηση, επιμόρφωση και υποστήριξη της σχολικής κοινότητας. Σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλει, διασκεδαστικά και αβίαστα, το βιβλίο της Γιώτας Αλεξάνδρου με την εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, από τις εκδόσεις Susaeta.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Οι άνθρωποι πλέον παράγουν περισσότερα απορρίμματα από ποτέ και ο πλανήτης υποφέρει. Τα σκουπίδια, η ανακύκλωση και η προστασία του πλανήτη, είναι προβλήματα που ακούμε συχνά… Μέσα από το βιβλίο της Jess French «Πού πάνε όλα αυτά;» από τις εκδόσεις Διόπτρα, βρίσκουμε ιδέες για το πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον. Ξεκινώντας από μικρά εύκολα πράγματα και απλές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για να ζήσουμε!

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄- ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΓΙΝΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Ανακαλύπτουμε τον μυστικό κόσμο της Βιβλιοθήκης. Μαθαίνουμε για τους κωδικούς των βιβλίων, την ταξινόμησή τους σε θεματικές κατηγορίες, τους κανονισμούς λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και εκπαιδευόμαστε στην εξυπηρέτηση του κοινού. Περιπλανιόμαστε στα ράφια και βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς…

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τμήματα σχολικών τάξεων των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Ηλιούπολης. Μπορείτε να επιλέξετε τη δράση που επιθυμείτε.

Για δηλώσεις συμμετοχής, τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 210 9948344 (εσωτ. 115 κα Θεανώ Χριστοπούλου) καθημερινά, 8:30-13:00.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια