ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ - ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ - ΠΟΡΩΝ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ , ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ .



Ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Πρεκετές ήταν ο κύριος ομιλιτής της εκδήλωσης  «Λύσεις για μία καθαρή πόλη».

Ως υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου σας διαβεβαιώνω πως υπάρχουν λύσεις τις οποίες στην πράξη αποδεικνύουμε  πως έχουμε . Για τα απλά , καθημερινά αλλά σοβαρά προβλήματα στον Άγιο Δημήτριο .

Την Πέμπτη το απόγευμα εγώ και οι συνεργάτες μου προσκαλέσαμε δύο επιστήμονες για το περιβάλλον , να μας καταθέσουν τις καταλληλότερες προτάσεις για την καθαριότητα , την ανακύκλωση , την ενέργεια , τη φύση , τις πλατείες , την Πικροδάφνη , τους φυσικούς πόρους .

Ήταν ο διδάκτωρ περιβάλλοντος Αντώνης Γάκης και ο συνεργάτης του Γιώργος Βέρρος του ερευνητικού κέντρου του Παντείου πανεπιστημίου .

Οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις τους ταυτίστηκαν πλήρως με αυτές που και εμείς καταθέτουμε και μάλιστα η συνάντηση μας ήταν μία λαμπρή υπόσχεση συνεργασίας για ένα μέλλον με καθαρό περιβάλλον , καλύτερη υγεία , όμορφα φυσικά τοπία , ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας .

Τα συμπεράσματα από αυτή τη συνεργασία :

  • Μπορούμε με ορθή χρήση και πράσινη διαχείριση των απορριμμάτων μας να εξοικονομήσουμε μεγάλα ποσά τα οποία στη συνέχεια θα μπορέσουμε να διαθέσουμε σε κοινωνικές παροχές , πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε δράσεις οι οποίες οδηγούν στην πρόοδο και την ευημερία τους συμπολίτες μας .
  • Το περιβάλλον και η σημασία που δείχνουμε σε αυτό , δείχνουν το επίπεδο του πολιτισμού μας .
  • Η υποδομή της περιβαλλοντικής συνείδησης ξεκινά στο σχολείο με την τοπική αυτοδιοίκηση να παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών .
  • Το ρέμα της Πικροδάφνης όχι απλά πρέπει να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του αλλά εάν υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του θα μπορούσε να συμβάλει και στη επιχειρηματικότητα αφού ο εκδρομές πολλών σχολείων θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται σε αυτό , με σκοπό οι μαθητές να θαυμάσουν με τα ίδια τους τα μάτια τον φυσικό πλούτο σε μία περιοχή η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας .
  • Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι μοναδικό , είμαστε τυχεροί που περνά και από την περιοχή μας αλλά και άτυχοι γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί .
  • Μία από τις δραστηριότητες οι οποίες θα μπορούσαν να προσελκύσουν πλήθος σχολείων - οικογενειών - ομάδων φυσιολατρίας και άλλες ομάδες κοινών , είναι η δημιουργία τεχνητών λιμνών σε συγκεκριμένα σημεία του ρέματος , στα οποία θα τοποθετηθούν ζώα όπως για παράδειγμα πάπιες και άλλα , με τα οποία τα παιδιά των μεγαλουπόλεων έχουν χάσει κάθε επαφή 
  • Όλες οι δραστηριότητες και η προσέλκυση του κόσμου θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στην Πικροδάφνη και το περιβάλλον . 
  • Κατατέθηκαν ερευνητικά στοιχεία για την επικινδυνότητα των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όταν βρίσκονται εντός κατοικημένων περιοχών .
  • Προτάσεις , πως στην πράξη θα πρέπει να μειώσουμε τη σπατάλη στην ενέργεια των δημόσιων κτιρίων αλλά και των σπιτιών των κατοίκων στην πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο . Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμα τα οφέλη από τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς το ίδιο το κοινωνικό σύνολο μιας και κάθε ευρώ το οποίο εξοικονομούμε μπορούμε να το επενδύσουμε σε κοινωνικές δράσεις προς κάθε κάτοικο του Αγίου Δημητρίου .
  • Υπάρχουν σύγχρονα εργαλεία και ηλεκτρονικές εφαρμογές σύμφωνα με τα οποία μπορεί κάθε δημότης χωρίς να ταλαιπωρείται , εύκολα και με σεβασμό στο περιβάλλον χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί στο δημαρχείο να επικοινωνεί με αυτό καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου και μάλιστα να παίρνει ηλεκτρονικά αριθμό πρωτοκόλλου ενώ παράλληλα να ακούγεται άμεσα η γνώμη του και η παρέμβαση του .

Εγώ και οι συνεργάτες μου βεβαιωθήκαμε πως είμαστε σε καλό δρόμο όσον αφορά τις προτάσεις μας για το περιβάλλον και την αειφορία στον Άγιο Δημήτριο .
Ταυτιστήκαμε με τους δύο ομιλητές και δώσαμε την υπόσχεση πως από κοινού θα αγωνιστούμε για να υλοποιήσουμε τις λύσεις στα απλά - καθημερινά αλλά σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα στον Άγιο Δημήτριο .

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο λόγω του ότι στην εκδήλωση μας  είχε οριστεί προς 7 ημερών ως ομιλητής ο καθηγητής περιβάλλοντος Δημήτρης Παπαϊωάννου , ο οποίος τη ίδια ημέρα της συνεννόησης μας , έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή .

Οι δύο ομιλητές μας πνευματικά παιδιά του καθηγητή , συχνά ανέφεραν τη μοναδικότητα του περιβαλλοντικού έργου του Δ. Παπαϊωάννου και υποσχέθηκαν στη μνήμη του να προσπαθήσουν να το διαδώσουν και να το υλοποιήσουν σε όσο το δυνατό περισσότερες περιοχές .


Έχουμε τις λύσεις στα απλά - καθημερινά αλλά σοβαρά προβλήματα του Αγίου Δημητρίου .

Χρήστος Πρεκετές 
Υπ. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου .


Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Πνοής – Προοπτικής… για τον Αγ. Δημήτριο» Παρέλλης, Κοκοτσάκης, Τσαβαρή, Μαλαθούνης, Βαζαίος.
Ο Ηρακλής Κοντός και ο Πάρις Γκαγκαστάθης έκλεισαν μουσικά τη βραδυά.


Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Πνοής – Προοπτικής …για τον Αγ. Δημήτριο» Κοκοτσάκης, Βαζαίος, Καλούμενου, Σταυρόπουλος.


Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ




























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια