ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΥΜΗΤΤΟΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ


Πρόσφατα η οικονομική επιτροπή Γλυφάδας ενέκρινε ποσό 50.000 χιλ. ευρώ το οποίο δόθηκε στον ΣΠΑΥ. 



Στις 29.9.2014 η οικονομική επιτροπή ενέκρινε εισφορά προς το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ) λογιστική τακτοποίηση 18.900, και 37.896 χιλ. ευρώ, καθώς και 122.000 χιλ. ευρώ πρόστιμα προς τον δήμο Γλυφάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών με στόχο τη διαφύλαξη και ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Υμηττού.

Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΠΑΥ είναι οι Λεβετσοβίτης Νίκος Αντιδήμαρχος Γλυφάδας,  καθώς και ο Ηλιόπουλος Αθανάσιος Δημοτικός Σύμβουλος.


Δεδομένων όσων προανέφερα, και σύμφωνα με όσα διακήρυξε η τοπική παράταξη ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' η οποία έχει μέλη που ''προστατεύουν'' τον Υμηττό, άραγε πως τον προστατεύουν, σας παραθέτω μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν καθαρά την κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, όπως και ότι ο Υμηττός είναι απόλυτα απροστάτευτος. 

Σε αυτή την αναφορά περιορίζομαι στην ''οδό Βαρδουσίων'' κάνοντας σαφές στο σύνολο συμπολιτών μας, καθώς και στην περιφέρεια Αττικής, όπως και στην κυβέρνηση, ότι ο Υμηττός δεν προστατεύεται από κανένα,  διότι οι κύριοι αιρετοί πολλών ετών δεν επιθυμούσαν να προστατεύεται, και είχαν απτή συνεργασία με πολλούς παρανομούντες και καταπατητές, που φρόντιζαν ακόμη και να εκλέγονται, ώστε εκ του ασφαλούς να καταπατούν ανενόχλητοι. 

Θεωρώ ότι οι εικόνες τα λένε όλα, και δεν χρειάζεται να μακρηγορώ. Βλέπουμε που βρίσκεται η πόλη, και το σχέδιο πόλης, και βλέπουμε τη πλήρη καταπάτηση ολόκληρης της πλαγιάς του Υμηττού η οποία βρίσκεται περιφραγμένη εν μια νυκτί από καταπατητές οι οποίοι δεν έχουν κανένα τίτλο ιδιοκτησίας.

Ποιοι φρόντισαν και πως να παρέχουν ηλεκτρικό, τηλέφωνο, και νερό σε ολόκληρη την καταπατημένη πλαγιά του Υμηττού;


Ποιοι είχαν το δικαίωμα να περιφράξουν ολόκληρη την πλαγιά της περιοχής μας;
Ποιοι αξίωναν και αξιώνουν την εκλογή τους στη πόλη μας αποσιωπώντας το έγκλημα στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής;


Για ποιο λόγο εγκρίνονται σημαντικά χρηματικά ποσά στη Γλυφάδα υπέρ της προστασίας του Υμηττού, ενώ είναι αυταπόδεικτο ότι δεν προστατεύεται από κανένα;

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες έχουν περιφράξει πρόχειρα ολόκληρη την πλαγιά του Υμηττού με σκοπό και στόχο να την οικιοποιηθούν, και ενώ εγκρίνουν σημαντικά ποσά από τον δήμο Γλυφάδας υπέρ της διαφύλαξης του Υμηττού δεν γίνετε ούτε λόγος για γνωστά άτομα που έχουν περιφράξει ολόκληρη την πλαγιά.

Βλέπετε καθαρά την περίφραξη του Υμηττού, σε μια ακτίνα πολλών στρεμμάτων, χωρίς να έχουν ειδοποιήσει ποτέ το δασαρχείο, τη δικαιοσύνη, και τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας.


Σαφώς εκεί ψηλά στον Υμηττό πάνε ν' αρπάξουν τον μισό, και γνωρίζετε ότι έγινε κινητοποίηση των αρχών επανειλημμένα ώστε να κλείσουν και να φιμώσουν τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM και τον υποφαινόμενο που επί δεκαετίες αντιδρούσε δημόσια κατά των καταπατητών. 


Κατά του Γλυφάδα fm και του δημότη που αντιδρούσε κατά των καταπατητών λειτούργησε οργανωμένα και επανειλημμέμα το σύστημα αστυνομικών, δικαστών, υπουργείων, διαόλων και τριβόλων της πολιτείας, και κατά όσων σφετερίζονται το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο δεν κινήθηκε κανείς επί δεκαετίες.


Αυταπόδεικτα, φαίνεται το εύρος της καταπάτησης πολλών στρεμμάτων από λίγα άτομα, που επιχειρούν χωρίς τίτλους να περάσουν στην κατοχή τους όσα δεν τους ανήκουν. 

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης στον οποίο δεν υπάρχουν αυτά τα κρούσματα σε τέτοια έκταση, στη Γλυφάδα σε όλα τα σημεία του Υμηττού γίνετε περιβαλλοντολογικό έγκλημα. 



Επισημαίνω ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι φορείς της πολιτείας, και η δικαιοσύνη, ώστε να προστατευτεί περιβαλλοντολογικά η περιοχή από την άναρχη δόμηση η οποία θα διευρύνεται ελλείψη ενημέρωσης και των αιρετών της περιοχής που επί δεκαετίες κουκουλώνουν το πρόβλημα.

Είναι σαφές ότι δεν ήθελαν την εκλογή μου κάποιοι ''συμπολίτες'' μας, όπως και τον Γλυφάδα fm στον αέρα γνωρίζοντας την καθολική διαφορά μας, και ότι ο υποφαινόμενος ούτε εξαγοράζεται, ούτε συμβιβάζεται.


Ο δήμος Γλυφάδας κοντά στο σύνολο των καταπατητών, παρέχοντας τους και κάδους απορριμάτων ώστε να επισημοποιείται η καταπάτηση και τελικά οι καταπατητές κάποια στιγμή να αποκομίσουν δεκάδες εκατομμύρια από όσα ανήκουν στο σύνολο, και έπρεπε να είναι προσβάσιμα στους δημότες και φυσικό περιβάλλον.


Σήμερα κάποιοι από τους χωροφύλακες του Α.Τ. Τερψιθέας Γλυφάδας που γνώριζαν τις μεθοδεύσεις κλεισίματος, διώξεων και κατασχέσεων του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και όφειλαν να προστατεύουν τον Υμηττό βρίσκονται σύμβουλοι στο δήμο Γλυφάδας, με αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τις μαρίνες, την παραλία, και άλλους τομείς, χωρίς να έχουν αναφέρει ούτε μια φορά το έγκλημα που διέπραξαν κατά του υποφαινόμενου και του Υμηττού.



* Κυρίες και κύριοι συμπολίτες το θέμα θα έχει μεγάλη συνέχεια, και από εσάς ζητείται να κρίνετε όσους ψηφίσατε, διαπιστώνοντας τη στάση τους σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα.

* Τονίζω και υπογραμμίζω την άνεση με την οποία παρέχουν τα χρήματα των δημοτών για την ''προστασία'' του Υμηττού, και τα δέκα χρόνια παρανομιών σε σύννομες αιτήσεις όσων αφορά τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM που λειτούργησε επί δεκαετίες χωρίς να λάβει ούτε μια δραχμή - ευρώ - από τον δήμο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια