ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΈΜΠΟΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ… DNA ΤΟΥ!

Και όμως… Καλά ακούσατε! Ερευνητές από την Ουάσιγκτον φαίνεται να έδωσαν μια απάντηση στο γιατί κάποιοι επιβιώνουν από το θανατηφόρο ιό Έμπολα και κάποιοι άλλοι όχι. Όλα εξαρτώνται από τα… γονίδια τους!


Με απλά λόγια το DNA μερικών ανθρώπων τους χαρίζει καλύτερη άμυνα έναντι της τρομερής νόσου!
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μάικλ Κάτζε του Τμήματος Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», πραγματοποίησαν τα υψηλού κινδύνου πειράματά τους με γενετικά τροποποιημένα ποντίκια (ώστε να έχουν διαφορετικά γονιδιώματα) στις εγκαταστάσεις υψίστης ασφάλειας (επιπέδου 4) των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ στη Μοντάνα.
Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι, χάρη στα διαφορετικά γονίδια, είναι δυνατό να υπάρξει ένα είδος φυσικής ανοσίας έναντι του ιού Έμπολα, καθώς ορισμένα πειραματόζωα εμφάνισαν πλήρη ανθεκτικότητα έναντι του ιού, μερικά ξεπέρασαν γρήγορα την ασθένεια, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα, ενώ πολλά άλλα αρρώστησαν σοβαρά (αιμορραγία, πολυοργανική ανεπάρκεια, σοκ) και πέθαναν.
Έτσι προφανώς εξηγείται και ότι από τα περίπου 13.700 περιστατικά Έμπολα που έχουν καταγραφεί διεθνώς μέχρι σήμερα, σχεδόν «μόνο» τα 5.000 από αυτά υπήρξαν θανατηφόρα.
Το «κλειδί» φαίνεται να είναι η αντίδραση των γονιδίων που εμπλέκονται στην επιδιόρθωση των αιμοφόρων αγγείων και στην παραγωγή των λευκοκυττάρων, των βασικών αμυντικών «όπλων» του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σε όσους πεθαίνουν από τον Έμπολα, τα γονίδιά τους προωθούν τη φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων και τον γρήγορο θάνατο των υγιών κυττάρων, ενώ αντίθετα σε όσους έχουν μεγαλύτερη έμφυτη ικανότητα αντίστασης, τα γονίδιά τους ευνοούν την «επιδιόρθωση» των αγγείων και την παραγωγή περισσότερων λευκοκυττάρων.
Το πλέον σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι μπορεί να επιταχύνει την ανακάλυψη νέων φαρμάκων και εμβολίων για τη δραστική καταπολέμηση του ιού.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια