ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Τα σχέδια Τσίπρα για τη νέα κυβέρνηση – στο υποικ ο Τσακαλώτος – Καμμένος: δεν θέλουμε οφίτσια


Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στις 20:οο ορκίστηκε πρωθυπουργός. 


Όσον αφορά το νέο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη να είναι οι επικρατέστεροι για το οικονομικό επιτελείο. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα με τον Πάνο Καμμένο, ενώ συνεδρίασε και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη θέση του στο υπουργείο Οικονομίας φαίνεται πως θα παραμείνει και ο Γιώργος Σταθάκης.  Επίσης στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να παραμείνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Για το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης, επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παραμείνει ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Μουζάλας. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος πιθανότατα θα κρατήσει το υπουργείο Άμυνας. Όσον αφορά τη θέση του αντιπροέδρου, εξετάζεται η κατάργησή της.  Για τη θέση του προέδρου της Βουλής, “παίζουν” τα ονόματα των κ.κ. Δραγασάκη, Βούτση και Βίτσα. Το όνομα του πανεπιστημιακού Κώστα Γαβρόγλου ακούγεται για το υπουργείο Παιδείας. Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί την Τρίτη στις 20:00.
Συνάντηση με τον Π. Καμμένο
Προβολή εικόνας στο TwitterΣτον σύντομο διάλογο που είχαν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται.  Διαψεύστηκαν τα σενάρια παρένθεσης.  Ευκαιρία να υλοποιήσουμε σε βάθος τετραετίας τη βασική μας δέσμευση που είναι να ματώσουμε εμείς για να σταματήσει να ματώνει ο ελληνικός λαός».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος τόνισε ότι: «Βασικό θέμα είναι η σταθερότητα.  Στεναχωρήσαμε κάποιους αλλά τι να κάνουμε…».
Μετά την ολοκλήρωση με τον Α. Τσίπρα, ο κυβερνητικός εταίρος δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν εμπλέκονται σε διαπραγματεύσεις για οφίτσια. Παράλληλα επιτέθηκε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που διενεργεί έρευνες για τον ΣΚΑΪ. Επίσης κάλεσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά να διώξει από το κόμμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο!
Η εισήγηση Τσίπρα στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου εκλογικής ευθύνης τόνισε ότι «Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης επτάμηνης περιόδου.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι «άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους». Υπογράμμισε ότι «ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά. Επισήμανε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον kyr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια