ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Κόκκινα Δάνεια – πλειστηριασμοί: χειρότερο ακόμη και από το αρχικό σχέδιο, το κατατεθειμένο νομοσχέδιο - καμιά προστασία για την πρώτη κατοικία




Κανένα μηχανισμό αυτόματης προστασίας της πρώτης  κατοικίας για καμιά κατηγορία δανειοληπτών δεν προβλέπει τελικά το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που είδε το φως της δημοσιότητας (ή καλύτερα το σκότος, αφού βράδυ κατατέθηκε και βράδυ θα ψηφισθεί με την αντιδημοκρατική διαδικασία του κατεπείγοντος για να μην καταλάβει κανείς τι ψηφίζεται προς δόξαν της ψευδεπίγραφης αριστερής διακυβέρνησης)


Όλες οι κατηγορίες δανειοληπτών, ακόμα και αυτοί που ανήκουν στις πιο φτωχές οικογένειες υποχρεούνται να προσφύγουν στην εφαρμογή του νόμου Κατσέλη και μόνο αν πληρούν τις προϋποθέσεις του, μόνο εάν κριθούν ότι τελούν σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής, επωμιζόμενοι και τα σχετικά δικαστικά κόστη, θα κατορθώσουν να αποφύγουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.
Πετυχαίνοντας μάλιστα μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, κυβέρνηση και δανειστές χέρι - χέρι καταργούν επί της ουσίας και τις όποιες ευεργετικές διατάξεις περιλαμβάνονταν στο νόμο Κατσέλη.
Έτσι, ακόμα και όσοι τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας και με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς κατόρθωναν να κουρεύεται το δάνειο τους έως και 90%, χάνουν πλέον κάθε ελπίδα προς τούτο, αφού το ύψος του ποσού που υποχρεούνται συνολικά να καταβάλουν δεν μπορεί να είναι μικρότερο από την αξία που θα πετύχαινε το ακίνητο κατόπιν πλειστηριασμού.
Περαιτέρω, ακόμα και όσοι έχουν ατομικά εισοδήματα χαμηλότερα από 8.180 ευρώ (που κλιμακώνεται ως τα 20.639 ευρώ για τετραμελή οικογένεια) υποχρεούνται, αν θέλουν να σώσουν το σπίτι τους, να αποπληρώνουν κανονικά τη δόση του δανείου που θα ορισθεί με την δικαστική απόφαση (εφόσον βέβαια η αξία του ακινήτου τους δεν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ ή μέχρι 200.000 ευρώ για 4μελή οικογένεια).Το μόνο που προβλέπεται είναι η επιδότηση της δόσεως από το Δημόσιο, ενώ παραπέμπεται σε εύθετο χρόνο η εξειδίκευση του τρόπου και των κριτηρίων επιδότησης. Δεν προβλέπεται επίσης πρωτίστως τι θα γίνει αν το Δημόσιο δεν καταβάλει ή καθυστερεί να καταβάλει την επιδότηση.
Ας σημειωθεί επίσης ότι στον νόμο Κατσέλη δεν μπορούν να υπαχθούν έμποροι. Συνεπώς έμπορος, ο οποίος ακόμα και σήμερα δεν έχει κάνει διακοπή επαγγέλματος, δεν μπορεί να προστατεύσει την πρώτη κατοικία του ακόμα και αν ανήκει στην ως άνω κατηγορία
Για όσους έχουν εισοδήματα από 8.180 ευρώ μέχρι 13.906 ευρώ (ατομικό) ή άνω των 35.086 ευρώ (για 4μελη οικογένεια) και ακίνητα αξίας από 180.000 ευρώ ή μέχρι 260.000 ευρώ για 4μελή οικογένεια υποχρεούνται επιπλέον να προσφύγουν σε εξωδικαστικό διακανονισμό με την τράπεζα ως τυπική προϋπόθεση για να μπορέσουν δικαστικά να υπαχθούν σε καθεστώς προστασίας
Και φυσικά όλοι οι δανειολήπτες πρέπει να κρίνονται «συνεργάσιμοι» από τις – ιδιωτικές, πλην όμως με δημόσιο χρήμα - τράπεζες σύμφωνα με τον νέο κώδικα δεοντολογίας τραπεζών.
Όσοι μάλιστα έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα ή μεγαλύτερης αξίας ακίνητα και θα μπορούσαν με το μέχρι σήμερα καθεστώς να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη, λόγω της μεγάλης μείωσης εισοδήματος που υπέστησαν από την εποχή που πήραν το δάνειο, χάνουν κάθε δυνατότητα και να σώσουν το σπίτι τους και να μειώσουν το ποσό του δανείου τους!!
Για να μην αναφερθούμε καν σε κάθε άλλης κατηγορίας ακίνητο, είτε πρόκειται για εξοχικό, πατρικό κλπ, είτε για ακίνητα επιχειρήσεως, είτε προπάντων για καλλιεργήσιμη γη.
Για την ενίσχυση της ασφυξίας, στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων όσων δεν καταβάλουν και τις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους εγκαίρως.
Η ΛΑΕ στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η ψήφιση και η εφαρμογή αυτού του εκτρώματος.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια