ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η Κρήτη και ο Πόντος έχουν μία ψυχή και το απέδειξαν στην Αργυρούπολη Αττικής


Η κοινή ψυχή του Πόντου και της Κρήτης αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά, στην καλοδουλεμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου από την Ένωση Ποντίων και το Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης στο κατάμεστο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Χοροί του Πόντου και της Κρήτης από τις δύο χορευτικές ομάδες των συλλόγων έκαναν τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση να θαυμάσει τον πολιτισμό αυτών των λαών με τα τόσα κοινά στοιχεία.
Τα βλέμματα ωστόσο έκλεψε η σύμπραξη των δύο χορευτικών ομάδων, που από τη μια χόρευαν πυρρίχιο και από την άλλη πεντοζάλη, κάνοντας την σκηνή του θεάτρου να δονείται και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
Στα κοινά χαρακτηριστικά των Ποντίων με τους Κρήτες, αλλά και στις διαφορές τους που τους κάνουν ακόμα πιο γοητευτικούς λαούς, αναφέρθηκε στο λόγο του ο ερευνητής και λαογράφος Γεώργιος Χατζηελευθερίου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι καλλιτέχνες Γιώργος Σκορδαλός (κρητική λύρα, τραγούδι), Γιάννης Παξιμαδάκης (μπουλγαρί, λαούτο), Ευγενία Τόλη (τραγούδι, απαγγελία), Δημήτρης Κουκουλιτάκης (κιθάρα), Ηλίας Υφαντίδης (ποντιακή λύρα, κεμανές, αγγείο, τραγούδι), Παναγιώτης Κοπαλίδης (νταούλι), Γιάννης Νικολαΐδης (λυράρης Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης).
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια