ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

To γλυπτό στη Βούλα που έχει διχάσει τα Νότια προάστια (εμάς πάντως μας αρέσει)

Το Equus έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου.
Διχασμένοι φαίνεται να είναι οι κάτοικοι της Βουλιαγμένης, με ένα γλυπτό που κοσμεί τις τελευταίες ημέρες την παραλιακή λεωφόρο. Το γλυπτό που αναπαριστά μια κόκκινη και μια κίτρινη μορφή αλόγου σε ψηλές βάσεις επενδεδυμένες με μαύρο γρανίτη,έχει τίτλο Equus (άλογο στα λατινικά) και βρίσκεται στο ύψος της οδού Απόλλωνος (Λαιμός). Το Equus έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου.


Όπως διαβάζουμε στο nou-pou.gr, είναι το δεύτερο γλυπτό του που κοσμεί τα νότια προάστια, καθώς το πρώτο τοποθετήθηκε στη πλατεία της Βούλας πριν μερικούς μήνες  και έχει τίτλο «ΑΝΑΤΑSIS». Είναι ένα σύμπλεγμα από 7 χορευτές/ακροβάτες σε έντονο κόκκινο χρώμα. Σύντομα, ένα τρίτο γλυπτό πρόκειται να τοποθετηθεί στη Βάρκιζα.
Δημοσιεύματα που έρχονται όμως, σήμερα στο φως, θέλουν πολίτες να σταματούν στο δρόμο τον δημοτικό σύμβουλο Διονύση Κοντονή και όπως υποστηρίζει ο ίδιος, να σχολιάζουν αρνητικά το γλυπτό: «Καθημερινά με σταματούν στον δρόμο και μου λένε τι θα γίνει με αυτό το άγαλμα, δεν ταιριάζει».


Το γλυπτό που αναπαριστά μια κόκκινη και μια κίτρινη μορφή αλόγου σε ψηλές βάσεις επενδεδυμένες με μαύρο γρανίτη,έχει τίτλο Equus (άλογο στα λατινικά) και βρίσκεται στο ύψος της οδού Απόλλωνος (Λαιμός).

Ο Δημοτικός σύμβουλος μάλιστα όπως αναφέρει το site, notiareport.gr, στην χθεσινή συνεδρίαση απευθυνόμενος στον Δήμαρχο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να απομακρύνεται το άγαλμα από την Βουλιαγμένη, είναι ακαλαίσθητο και δεν ταιριάζει καθόλου στην περιοχή, οι κάτοικοι δεν το θέλουν».
Μάλιστα ο Δ.Κοντονής προέτρεψε τον Γρ.Κωνσταντέλλο να το πάρει στο σπίτι του. «Δήμαρχε, αν σας αρέσει τόσο πολύ το συγκεκριμένο έργο, να το βάλετε στο σπίτι σας».
Ο Κωστής Γεωργίου είναι ένας καταξιωμένος εικαστικός καλλιτέχνης. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε Ευρώπη, Κίνα και Η.Π.Α., ενώ το έργο του, Fight Omega, που παριστάνει δύο ταύρους πανέτοιμους για μονομαχία, έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό όταν το επέλεξε ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξη Τσίπρας για το γραφείο του.

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





 ΠΗΓΗ πηγη






Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια