ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ξεχάστε τα μετρητά – Το “κρυφό” χαράτσι στο αφορολόγητο και η παγίδα με τις αποδείξεις – Τι πρέπει να προσέξετε

Τέλος στα μετρητά για τις αγορές θέλει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών Έρχεται 50% αύξηση στις αποδείξεις που απαιτούνται για το αφορολόγητο. Πως μπορεί να χαθεί η έκπτωση 1.900 ως 2.100 ευρώ από τον φόρο.


 Οι πολίτες πρέπει από τώρα να αρχίσουν να συγκεντρώνουν τα ποσά. Παραδείγματα για το “κρυφό” χαράτσι 22%.

Το αφορολόγητο “πονάει” εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Κανείς δεν θέλει να χάσει την έκπτωση από 1.900 ως 2.100 ευρώ από τον φόρο και να πληρώσει το χαράτσι της τάξης του 22% για τα ποσά που δεν θα μπορέσει να καλύψει με “ηλεκτρονικές αποδείξεις”. Το οικονομικό επιτελείο μάλιστα αποφάσισε να κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των φορολογουμένων θέλοντας ουσιαστικά να καταργήσει τα μετρητά.

Το σχέδιο, όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμο και φαίνεται ότι από τον ερχόμενο μήνα έρχονται σημαντικές αλλαγές.
Ουσιαστικά για να συνεχίσει κάποιος να έχει την έκπτωση από το αφορολόγητο θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερες δαπάνες με κάρτες, χρεωστικές και πιστωτικές ή e-banking.
Το ποσοστό των αποδείξεων που απαιτούνται για να έχει κάποιος την έκπτωση από 1.900 ως 2.100 ευρώ μέσω του αφορολόγητου στον φόρο εισοδήματος αυξάνεται ως και κατά 50%.
Έτσι για φορολογούμενους με εισόδημα ως 10.000 ευρώ το ποσοστό πάει από το 10% που είναι σήμερα στο 15%, για όσους έχουν εισόδημα από 10.001 ευρώ ως 30.000 πάει από το 15% στο 20% και για όσους έχουν εισόδημα άνω των 30.001 ευρώ το ποσοστό ανεβαίνει από το 20% στο 25%.
Αυτό σημαίνει ότι για έναν φορολογούμενο με εισόδημα 10.000 ευρώ το ποσό που απαιτείται για το αφορολόγητο αυξάνεται από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ.
Στην περίπτωση που δεν μπορέσει να το καλύψει και κάνει δαπάνες με κάρτες η μέσω e-banking 1.200 ευρώ ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον φόρο 66%.

Παράλληλα ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να μειώσει όσο γίνεται περισσότερο τη χρήση μετρητών. Έτσι στο ίδιο νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει και μείωση του ορίου των συναλλαγών με μετρητά.

Το όριο που είναι σήμερα στα 500 ευρώ αναμένεται να μειωθεί στα 300 ευρώ ή και χαμηλότερα. Αυτό σημαίνει ότι για οποιαδήποτε αγορά από 300 ευρώ και πάνω αναγκαστικά ο αγοραστής θα πρέπει να πληρώσει με κάρτα, e-banking κλπ και όχι με μετρητά.


ΣΦΥΓΜΟΣ TV  ...Εταιρεία 

ΜΜΕ...δημοσιογραφικής κάλυψης








ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

EAK # SERVICE: ΕΑΚ # ΈΚΔΟΣΗ # ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ # ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ # ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ # ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ # ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια