ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Διάλογοι «φωτιά» του κυκλώματος μαστροπεία

Αλλοδαπούς σε χώρες του εξωτερικού αναζητούν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν τα παρακλάδια του κυκλώματος μαστροπείας και σωματεμπορίας που εξαρθρώθηκε αλλά και το εαν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης τα οποία είχαν αναλάβει το ρόλο της «στρατολόγησης» και του εντοπισμού γυναικών για να τις εντάξουν στην «επιχείρηση».



Οι μαρτυρίες των κοριτσιών, οι «ταρίφες» των μελών του κυκλώματος αλλά και οι «μεταφορές» με υπερπολυτελή αυτοκίνητα καταγράφονται λεπτομερώς στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τον περασμένο Μάιο. Οι δράστες είχαν προσελκύσει ακομη και μια 17χρονη μαθήτρια Λυκείου, η οποία εργαζόταν για το κύκλωμα ορισμένες μέρες καθώς τις άλλες επέστρεφε στο….σχολείο.

«Καταλίνα», «Νταίζη», «Αντέλ», «Γκόγκα», «Νταϊάνα» και «Κλεοπάτρα» είναι μερικά από τα ονόματα τα οποία είχαν δώσει οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει ένα πάρα πολύ μεγάλο και οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο είχε αρκετά παρακλάδια αλλά και συγκεκριμένους «ρόλους» για το κάθε μέλος: από τη μεταφορά των κοριτσιών και τη συλλογή των χρημάτων μέχρι τον διαχωρισμό τους και την απόδοση στο κάθε μέλος της συμμορίας που είχαν συστήσει, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία. Η δράση του κυκλώματος, εκτός από τις επιτόπιες παρακολουθήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας, έχει καταγραφεί και σε συνομιλίες των κατηγορουμένων, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, μετά την απαραίτητη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. «Σε μία από αυτές τις συναντήσεις μας μου πρότεινε να παίξω στο καινούριο βίντεο κλιπ του…. και από όσο ξέρω είναι λίγο περίεργα. Ρώτησα περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Ο… μου είπε πως το συγκεκριμένο βίντεο κλιπ θα γυριζόταν σε κότερο και οι κοπέλες που θα συμμετείχαν θα φορούσαν μαγιό. Εγώ δέχτηκα να συμμετάσχω», ανέφερε η ανήλικη «Στέφι» στους αστυνομικούς.

Χαρακτηριστική είναι και μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των κατηγορουμένων:

Κατηγορούμενος1. Ελα ρε τι έγινε; Σε ξύπνησα;
Κατηγορούμενος 2: Οχι, οχι
Κατηγορούμενος1: Πουλάκι μου η μικρή είναι κάτω σ’ εσένα ε;
Κατηγορούμενος 2: Ναι.
Κατηγορούμενος 1: Πήγαινε ξύπνα τη να φάει τίποτα, να πιει κανά καφέ γιατί 18.30 πρέπει να φύγει. Εχει στις 19.00 ραντεβού.
Σε μία άλλη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ κοπέλας και κατηγορουμένου αναφέρεται:
Κοπελα: Να σε ρωτήσω κάτι; Εμένα η 1 ώρα είναι 160, ωραία; Το δίωρο γράφει 300.
Κατηγορούμενος: Ναι, το αφαιρούμε από εμάς. Εντάξει;
Κοπέλα: Α, το αφαιρείς από το ….α! εγώ παίρνω.
Κατηγορούμενος: Εγινε, κανονικά.
Κοπέλα: 90 και 90 κανονικά.
Κατηγορούμενος : Εγινε, έγινε. Ελα…
Κοπέλα: Α, εντάξει, όπως μου το είχε πει η Άννα.
«Δοκιμάστε το, αν δεν σας αρέσει το σταματάτε»

Χαρακτηριστική είναι και η κατάθεση μίας αλλοδαπής φοιτήτριας, η οποία περιγράφει τον τρόπο προσέγγισης από τον «Τάσο», ο οποίος της πρότεινε να εργαστεί για λογαριασμό του στην ιστοσελίδα www. Athensdiva.gr που διέθετε, απασχολώντας πάνω από 30 γυναίκες. «Μεταξύ των επιχειρημάτων που μας ανέφερε προκειμένου να κάμψει τους ενδοιασμούς που είχαμε ήταν ότι τις περισσότερες φορές δεν θα χρειαστεί να κάνουμε έρωτα με τους πελάτες αλλά απλά να συνομιλούμε μαζί τους. Επιπλέον μας ανέφερε πως πρέπει να φωτογραφηθούμε γυμνές για λογαριασμό του γραφείου και στις φωτογραφίες δεν θα φαίνονται τα πρόσωπά μας. Καθόλη τη διάρκεια της συζήτηςη ΄ταν πολύ πιεστικός λέγοντάς μας διαρκώς τη φράση: δοκιμάστε το και αν δεν σας αρέσει το σταματάτε, ενώ παράλληλα μας γγυόταν την ανωνυμία και την ασφάλεια της δουλειάς, την οποίας μας παρουσίαζε ως απόλυτα νόμιμες».

Οι ίδιες συζητήσεις με ακόμη ένα άτομο, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς, ονόματι «Δημήτρης» επαναλήφθηκαν αρκετές φορές. «Μας έπαιρνε καθημερινά τηλέφωνο και μας ζητούσε να συναντηθούμε. Σε κάθε μας συνάντηση προέβαλε συνεχώς νέα επιχειρήματα, δελεάζοντάς μας διαρκώς με τα χρήματα. Αφού το συζητήσαμε για αρκετό καιρό με τη Γεωργία, σκεφτήκαμε πως θα ήταν μία καλή ευκαιρία ώστε να κερδίσουμε μερικά χρήματα για αρχή, καθώς τόσο εγώ όσο και η Γεωργία δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε τους γονείς μας με τα έξοδα φοίτησής μας. Έτσι στις αρχές Ιανουαρίου τηλεφωνήσαμε στον Δημήτρη και του είπαμε πως δεχόμαστε να φωτογραφηθούμε και να απασχοληθούμε ως εκδιδόμενες για λογαριασμό του φίλου του. Τις επόμενες μέρες εγώ, η Γεωργία και ο Δημήτρης μεταβήκαμε με ένα ταξί σε ένα διαμέρισμα, δεν θυμάμαι σε ποια περιοχή, όπου ο Δημήτρης μας σύστησε τον υπεύθυνο του γραφείου, τον οποίο αποκαλούσε Τάσος. Εκείνος μας εξήγησε τις λεπτομέρειες της δουλειάς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Οι τηλεφωνήτριες και τα απανωτά ραντεβού….

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωσης φέρεται να είχαν και οι… τηλεφωνήτριες, οι οποίες ενημέρωναν τους πελάτες για τη διαθεσιμότητα των κοριτσιών, ενημερώνοντάς τους για το πρόγραμμά τους. «Το επόμενο διάστημα  ενημερωνόμασταν από τηλεφωνήτριες του γραφείου για κανονισμένα ερωτικά ραντεβού και ακολούθως προσερχόταν στην οικία μας κάποιος από τους οφηγούς του γραφείου, προκειμένου να μας μεταφέρει σε αυτά. Βέβαια, ορισμένες μέρες δεν πηγαίναμε σε ερωτικά ραντεβού καθώς είχαμε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.», είπε η ίδια φοιτήτρια στους αστυνομικούς. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής οι τηλεφωνήτριες του «γραφείου»  ήταν υπό την επίβλεψη ενός από τους κατηγορουμένους. Εκείνος αποσκοπώντας στη μεγιστοποίηση  της κερδοσκοπίας της εγκληματικής οργάνωσης, έδινε σχετικές εντολές προς τις τηλεφωνήτριες για την προώθηση και διαφήμισης των εκδιδομένων σε υποψήφιους πελάτες. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. δεν δίσταζε ακόμη και να ασκεί ψυχολογική βία σε εκείνες που δεν πραγματοποιούσαν τον απαιτούμενο ημερήσιο αριθμό ερωτικών ραντεβού, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της οργάνωσης. Ο ίδιος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που  παραλάμβανε κατευθείαν μέρος των «εσόδων» από το σπίτι του αρχηγού της οργάνωσης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος. «Τα ραντεβού από όσο γνωρίζω τα έκλειναν διαφορετικές τηλεφωνήτριες, οι οποίες εν συνεχεία ενημέρωναν τον οδηγό και ο οδηγός με τη σειρά τους εμάς. Από κάθε ερωτικό ραντεβού, όπως σας προανέφερα λαμβάναμε από τον πελάτη το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, από τα οποία κρατούσαμε τα 70  και τα υπόλοιπα χρήματα τα δίναμε στον οδηγό. Τυχόν χρήματα από επιπρόσθετες ερωτικές υπηρεσίες, τα λεγόμενα έξτρα ή φιλοδωρήματα των πελατών τα κρατούσαμε εμείς. Όλο αυτό το διάστημα που δούλευα ως εκδιδόμενη ο Δημήτρης ήταν πολύ πιεστικός και όπως αρνούμουν να εργαστώ, είτε λόγω προβλημάτων υγείας είτε λόγω προσωπικών μου θεμάτων αυτός γκρίνιαε έντονα και ασκούσε έντονη ψυχολογική πίεση, αναγκάζοντάς με να εργάζομαι σχεδόν καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η 17χρονη ανήλικη, που είχε μπλέξει στα «δίχτυα» του κυκλώματος μαστροπείας και σωματεμπορίας.  Όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας ένας από τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις της αστυνομίας από τα μέσα του Ιανουαρίου έως και τα μέσα Φεβρουαρίυο, μετέφερε τόσο την ανήλική όσο και δύο εκδιδόμενες με τα ψευδώνυμα «Θάλεια» και «Λούσυ» σε διάφορα ξενοδοχεία  και οικίες της περιοχής Αττικής για την πραγματοποίηση ερωτικών συνευρέσεων των κοριτσιών. Παράλληλα, από τις παρακολουθήσεις προέκυψε πως μετέβη τουλάχιστον μία φορά στο σπίτι του αρχηγού της οργάνωσης.

Η ενημέρωση στον… αρχηγό….

 Αποδέκτης όλων των εσόδων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, η οποία δρούσε  τουλάχιστον τον τελευταίο ένα χρόνο, ενώ οι «μεταφορές» των εκδιδόμενων κοριτσιών γίνονταν από τα τέλη του 2018 μέχρι και την 14η του Μαρτίου. Οι «οδηγοί» της οργάνωσης, αφού έκαναν το… χρέος τους, στη συνέχεια ενημέρωναν τις τηλεφωνήτριες. Στη συνέχεια παρακρατούσαν μέρος των εσόδων, που πήγαιναν στον «Τάσο», ο οποίος κανόνιζε τον περαιτέρω διαμοιρασμό τους. Ο «αρχηγός» ενημερωνόταν ακόμη και για τον ημερήσιο αριθμό των ραντεβού. Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν στο σπίτι του βρήκαν το χρηματικό ποσό των 2.865 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο φιξάκια με κοκαΐνη, μία φωτογραφική μηχανή με ενσωματωμένη κάρτα μνήμης, αλλά και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» έχουν εντοπιστεί ακόμη και ιδιόχειρες σημειώσεις, οι οποίες ενδέχεται να βοηθήσουν στις περαιτέρω έρευνες των αρχών.

Πάντως, ο «αρχηγός» του κυκλώματος φέρεται να είπε στην απολογία του:
«Από την πρώτη στιγμή ο σκοπός της εργασίας τους ήταν ξεκάθαρος και στις περισσότερες περιπτώσεις όπως και σε αυτή της ανήλικης, κανένα από τα φερόμενα ως «θύματα» δεν απαντούσε άμεσα αν δέχεται ή όχι, στον τομέα τόσο της φωτογράφησης όσο και στην πραγματοποίηση στην συνέχεια ερωτικών ραντεβού.»
Παναγιώτης Σπυρόπουλος- Μίλτος Σακελλάρης
Ελεύθερος Τύπος









ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια