ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: Η υγεία το υπέρτατο αγαθό


Με άκρατη ευαισθητοποίηση στα θέματα υγείας  ο κ.  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ (Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). Ρωτά τον «Υπουργό Υγείας» καθώς και τον «Υπουργό Προστασίας του Πολίτη»  αν  τηρούνται τα προβλεπόμενα  όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω κείμενο.



«Προς:

·        τον Υπουργό Υγείας
·        Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Τήρηση διαδικασίας σχετικά με τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό»

Πολύ έγκαιρα, διαβλέποντας τις επερχόμενες ανάγκες λόγω του κορωνοϊού, ήδη από τον Ιανουάριο είχαν οριστεί από το Υπουργείο Υγείας τα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, είχαν δημοσιοποιηθεί σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με αυτές τις ανακοινώσεις:
«Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με τον κορωνοϊό. Τα εν λόγω νοσοκομεία θα υποδέχονται και θα αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.
Τα ύποπτα κρούσματα μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν μόνο στα 13, ορισθέντα από το υπουργείο Υγείας, "νοσοκομεία αναφοράς".
Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές. 
Ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον από εν λόγω ταξιδιωτικό προορισμό, παραμένουν κατ’ οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ(210-5212000, 210-5212054).
Επίσης, έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης».
Όλες οι παραπάνω ενέργειες δείχνουν ότι υπήρξε εδώ και μήνες αναλυτικός προγραμματισμός, επομένως η επιτυχία θα κριθεί και από την τήρηση των παραπάνω εκ μέρους των συμπολιτών μας.




Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

·        Τηρείται αυτή η διαδικασία από όσους και όσες ασθενούν από κορωνοϊό ή κατευθύνονται με δική τους πρωτοβουλία παραβλέποντας τις σχετικές οδηγίες για εξέταση σε όλα τα νοσοκομεία;
·        Υπάρχει εποπτεία στις εισόδους των νοσοκομείων ώστε να ενημερώνονται τα ύποπτα κρούσματα ότι οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα που έχουν οριστεί και να πληροφορούνται ότι πρέπει να κατευθύνονται στα νοσοκομεία αναφοράς;
·        Αν υπάρχει αναγκαιότητα αυξημένης εποπτείας και ταυτόχρονα έλλειψη κατάλληλου προσωπικού, υπάρχει ενδεχόμενο στο αμέσως επόμενο διάστημα να συμβάλλει η Ελληνική Αστυνομία, με αστυνομικό προσωπικό στις εισόδους των νοσοκομείων σε μικτά κλιμάκια με υγειονομικό προσωπικό που διαθέτει την εξειδικευμένη γνώση ώστε αφενός να παρέχεται η πρόσβαση σε κάθε νοσοκομείο σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη να απευθύνονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ειδικά κατά τις εφημερίες, και αφετέρου να προστατευθεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος;»

Ο ερωτών Βουλευτής


Ιωάννης Καλλιάνος












ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ FUN2LEARN # ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



 Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια