ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σχολεια: Με ποια μέτρα ανοίγουν – Τι θα γίνει με μάσκες, self test;

 



Σχολεια: Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις.


Το τι θα κάνει το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβριο εξήγησε το πρωί της Τετάρτης (24/08) ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Alpha.

Τι είπε για μάσκες και self test;

Δείτε αναλυτικά…

Σχολεια: Τι είπε για μάσκα και self test ο Υπουργός

«Θα συζητήσουμε για το πρωτόκολλο πώς θα λειτουργούν τα σχολεια όταν υπάρχει κρούσμα» προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε φιλοσοφία αυστηρού τέστινγκ όπως σε άλλες περιόδους ενώ για τη μάσκα η λογική μας είναι η σύσταση».

Παρόλα αυτά ο Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση στην υποχρεωτική χρήση μάσκας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«πηγαίνοντας προς τον χειμώνα οπότε έχουμε περισσότερες λοιμώξεις αναπνευστικού αλλά και πιο κλειστή κοινωνική ζωή θα εξεταστεί πού θα έχουμε υποχρεωτική χρήση μάσκας και όχι σύσταση. Βασική μας επιδίωξη είναι και η χρήση μάσκας να είναι στη λογική της σύστασης να υπάρξει δηλαδή κουλτούρα ότι όπου υπάρχει συνωστισμός φοράμε μάσκα. Η λογική μας είναι να μην συζητήσουμε επέκταση αλλά αν χρειαστεί θα το συζητήσουμε».

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας στο ΣΚΑΙ επεσήμανε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να ζήσουμε καταστάσεις με περιορισμούς δραστηριοτήτων όπως τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, ενώ σημείωσε ότι η λογική που θα ακολουθηθεί, θα είναι αυτή των όσο το δυνατόν πιο ήπιων περιορισμών.

Εκτιμάται, όπως είπε πως δεν θα απαιτηθούν μέτρα το φθινόπωρο και τον χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «αν χρειαστεί επέκταση στη χρήση της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους, θα το εξετάσουμε».

«Είμαστε στην αποκλιμάκωση αυτού του κύματος» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι για τον Σεπτέμβριο ήδη υπάρχει ένα πλάνο για το πώς θα αναπτυχθούν κλίνες χωρίς να περιοριστούν χειρουργεία. Έκανε, δε, λόγο για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για απλές κλίνες. «Δεν φαίνεται ότι θα πιεστούμε σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ», τόνισε.

Ως προς τα σχολεία, ανέφερε ότι «η λογική μας θα είναι και εκεί να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς», προσθέτοντας ότι πριν από το άνοιγμά τους, θα υπάρξει συζήτηση με τους ειδικούς και με το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για μια νέα «κουλτούρα» στα μέτρα για την πανδημία: «Θα λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως η έναρξη των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών στις 12 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνει με self test ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες εβδομάδες ανάλογο με το επιδημιολογικό αποτύπωμα που έχει σχηματιστεί.

Κλείνουν σχολεια στην περιφέρεια – Τι συμβαίνει

Μαραζώνει η Ελληνική Περιφέρεια, αφού ακόμη 227 σχολεία αναστέλλουν την λειτουργία τους λόγω έλλειψης μαθητών.

Σοκάρουν τα νούμερα των σχολείων που μένουν χωρίς μαθητές σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας που έχουμε στοιχεία.

Πλέον δεν υπάρχει αμφισβήτηση της «αντίστροφης μέτρησης» για μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς υπάρχει μια αλληλουχία στα νούμερα ή ακόμη χειρότερα ένα μοτίβο που δεν φαίνεται να διαφοροποιείται από χρονιά σε χρονιά.

Για παράδειγμα, στην Περιφέρεια Ηπείρου πέρυσι ανέστειλαν την λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2021-2022, 40 νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Φέτος, ακόμη 40 εκπαιδευτικά ιδρύματα ανέστειλαν την λειτουργία τους στην Ήπειρο. Δηλαδή, σε δυο μόλις σχολικές χρονιές και μόνο στη Περιφέρεια Ηπείρου καταγράφονται 80 λιγότερες σχολικές εν λειτουργία μονάδες.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επίσης, οι διαφορές της περσινής από την φετινή σχολική χρονιά, ελάχιστες και προς το χειρότερο.

Πέρυσι ανέστειλαν την λειτουργία τους 27 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, ενώ φέτος 31.

Αυξήθηκαν δηλαδή.

Σοκ προκαλούν τα νούμερα που αφορούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 73 Νηπιαγωγεία και 40 Δημοτικά σχολεία δεν θα υποδεχθούν φέτος μαθητές. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, 33 σχολικές μονάδες είχαν μηδενικές εγγραφές και θα παραμείνουν κλειστές.

Στα Δωδεκάνησα και την περιφερειακή Ενότητα Ιονίων Νήσων λιγότερα παιδικά χαμόγελα θα ακουστούν στα σχολεία, αφού 10 δεν θα ανοίξουν ποτέ.

Να σημειώσουμε πως 80 Δημοτικά σχολεία σε όλη την Επικράτεια και σχεδόν 270 νηπιαγωγεία λειτουργούν με τον ελάχιστο αριθμό των 5 μαθητών.

Η ερημοποίηση της Ελληνικής Περιφέρειας προκαλεί θλίψη καθώς η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη!

Σχολεία: Μεγάλη ανατροπή με την ημερομηνία που ανοίγουν τον Σεπτέμβριο 2022

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για να ανοίξουν τα σχολεία και οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου με την «καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών».

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά συνήθως στις 11 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, επειδή η συγκεκριμένη ημερομηνία πέφτει φέτος Κυριακή, θα ανοίξουν την αμέσως επόμενη, δηλαδή τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

 πηγη


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια