ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ανεβαίνεις με το αμάξι σε πεζοδρόμιο; Η ζημιά που του προκαλείς

 


Αμάξι: Πέρα από το ότι απαγορεύεται, δεν κάνει και για το ίδιο το αμάξι να ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο. Δείτε τι παθαίνει…

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

 

#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουμε στο αμάξι αν θέλουμε να μη βγάλει προβλήματα.

Ειδικά το ανέβασμα στο πεζοδρόμιο είναι πολύ επιβλαβές για το αμάξι.

Δείτε τι ζήτημα δημιουργείται…

Τι πρόβλημα δημιουργεί στο αμάξι το ανέβασμα στο πεζοδρόμιο

Η εύρεση θέσης στάθμευσης, ειδικά τώρα που τελείωσαν οι καλοκαιρινές άδειες και γέμισαν ξανά οι πόλεις, αποτελεί για μεγάλη μερίδα οδηγών έναν καθημερινό Γολγοθά. Εάν δεν βρεθεί σχετικά γρήγορα μια σωστή και ασφαλή θέση για το αυτοκίνητο μας, είναι δεδομένο ότι θα αρχίσουμε να ρίχνουμε τα στάνταρ μας, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε ορισμένες φορές και σε παρανομίες.

Μία από αυτές είναι και το παρκάρισμα πάνω σε πεζοδρόμια. Εκτός από παρανομία που τιμωρείται με πρόστιμο που κυμαίνεται από τα 40 έως τα 150 ευρώ, δημιουργείται και ένα ακόμα πρόβλημα που οι περισσότεροι οδηγοί δεν αντιλαμβάνονται. Και αυτό είναι η καταπόνηση των αμορτισέρ.

Τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων είναι αναλώσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου και την χρήση, θα χρειαστούν κάποια στιγμή αντικατάσταση. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι περισσότεροι δρόμοι της χώρας δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ο στόλος αυτοκινήτων δεν είναι νέος και κυκλοφορεί με ελλιπή συντήρηση, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ακόμα πιο έντονο.

Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούμε αλλαγή στα αμορτισέρ έγκαιρα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η οδήγηση του αυτοκίνητου μας γίνει επικίνδυνη. Για να καταλάβουμε όμως το πότε πρέπει να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση των αμορτισέρ και πως να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις αιτίες που προκαλούν τη φθορά, καθώς και τις «αδυναμίες» τους.

Οι λόγοι που επιταχύνουν την φθορά των αμορτισέρ στο αμάξι

Υπάρχουν κάμποσοι λόγοι που επιταχύνουν την φθορά των αμορτισέρ:

  • Λανθασμένη τοποθέτηση των αμορτισέρ. Εάν τα αμορτισέρ δεν τοποθετηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, δεν θα μπορέσουν να εκτελέσουν σωστά το ρόλο τους και θα φθαρούν γρήγορα.
  • Επιλογή αμορτισέρ κακής ποιότητας. Δεν συνιστάται να αγοράζετε φθηνά και ιμιτασιόν ανταλλακτικά, καθώς δεν τηρούν τις προδιαγραφές και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου.
  • Εκτός δρόμου οδήγηση. Εάν ένα αυτοκίνητο κινείται συνεχώς εκτός δρόμου, αυτό θα προκαλέσει γρήγορα τη φθορά των αμορτισέρ και όχι μόνο.
  • Πεζοδρόμια. Το ανέβασμα του αυτοκινήτου σε πεζοδρόμιο καταπονεί τα αμορτισέρ, τα ελαστικά, το πλαίσιο και αμάξωμα, για ευνόητους λόγους.

Πως όμως μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των αμορτισέρ;

  • Οδηγήστε το αυτοκίνητο προσεκτικά και όχι επιθετικά.
  • Προσπαθήστε να σταθμεύεται σε σωστές και νόμιμες θέσεις.
  • Να πραγματοποιείτε τακτικούς ελέγχους.
  • Κατά την αντικατάσταση των αμορτισέρ, αγοράστε τα ενδεδειγμένα που προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Μεγάλο πρόστιμο για το καμένο «στοπ»στο αυτοκίνητο

Η αμέλειά ή η αδιαφορία μας να επιδιορθώσουμε αμέσως κάποιο από τα πίσω φώτα προειδοποίησης φρεναρίσματος που υπάρχουν στο αυτοκίνητό μας δεν δημιουργεί μόνο πρόβλημα, αλλά επισύρει και χρηματικό πρόστιμο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ οδηγούμε αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε φτάσει πολύ (ή και επικίνδυνα) κοντά στο προπορευόμενο από εμάς αυτοκίνητο, χωρίς να το καταλάβουμε και ιδίως χωρίς να έχουμε αποσπάσει την προσοχή μας από τον δρόμο ή επιταχύνει τον ρυθμό μας.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή στο όχημα εμπρός μας δεν λειτούργησαν τα προειδοποιητικά φώτα τροχοπέδησης και δεν είχαμε έγκαιρα το γνωστό οπτικό ερέθισμα του κόκκινου φωτός, το οποίο μας κάνει να αντιδράσουμε και να μειώσουμε και εμείς την ταχύτητά μας ή να ακινητοποιήσουμε το δικό μας αυτοκίνητο.

Εάν διαπιστώσουμε ότι κάποιο από τα δύο βασικά φώτα τροχοπέδησης του οχήματός μας δεν ανάβει, φροντίζουμε να επιδιορθώσουμε τη βλάβη άμεσα. Όχι, μόνο ως υποχρέωσή μας έναντι των υπολοίπων οδηγών αλλά και για να αποφύγουμε το χρηματικό πρόστιμο το οποίο προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας γι’ αυτή την περίπτωση.

Εάν τα στελέχη της Τροχαίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου, αντιληφθούν ότι κάποιο από τα φώτα «στοπ» δεν λειτουργεί, τότε θα μας επιβάλλουν διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το όχημά μας αλλά και για τη δυσλειτουργία κάποιου από τα φώτα τροχοπέδησης και στο ρυμουλκούμενο τρέιλερ ή την μπαγκαζιέρα που τυχόν έχουμε προσαρμόσει στο αυτοκίνητό μας.

Τέλος, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ορίζει ότι «τα αυτοκίνητα οχήματα, τα οποία μπορούν να υπερβούν την ταχύτητα των 25 χλμ./ώρα σε ευθεία οριζόντια οδό και τα ρυμουλκούμενα, επιβάλλεται να έχουν στο πίσω μέρος τους τουλάχιστον δύο ερυθρά φώτα τροχοπέδησης, η φωτιστική ένταση των οποίων να είναι σημαντικά μεγαλύτερη εκείνης των πίσω φώτων θέσης».

 πηγη


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια