ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Καλοκαιριάζει απότομα: Θερμή εισβολή με 39άρια και στην Αθήνα

Προ των πυλών το πρώτο κύμα... καλοκαιρινής ζέστης, με τους μετεωρολόγους να «κλειδώνουν» τις υψηλές θερμοκρασίες που θα διαρκέσουν για αρκετές ημέρες.

Το καλοκαίρι μπαίνει και επίσημα σε λίγες ημέρες με τον καιρό να εναρμονίζεται πλήρως. Οι Έλληνες μετεωρολόγοι συμφωνούν και... προειδοποιούν για το πρώτο «σωστό» κύμα ζέστης που έρχεται από 1η Ιουνίου.


Δεν αναμένεται προς το παρόν κάτι ακραίο, όμως η αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη και θα υπάρξουν περιοχές που θα δουν τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς Κελσίου. Ανάμεσά τους και περιοχές της Αθήνας.

Πριν την επέλαση του κύματος ζέστης, που όπως δείχνει, θα διαρκέσει έως και το Σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών 2024, η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι μέρες με αστάθεια και κάποιες καταιγίδες.

Γιαννόπουλος: Είναι το πρώτο κύμα καλοκαιρινής ζέστης

Για άστατο καιρό κάνει λόγο στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, την Τετάρτη και την Πέμπτη. .

Σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές θα υπάρξουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι απόγευμα. Από την Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά θα επικρατήσει καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Στην πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα, το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και τους 34 με 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά, με πιο ζεστές ημέρες στα μέσα της εβδομάδας. Λίγο θα πέσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο των εκλογών όμως και πάλι θα είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Σάκης Αρναούτογλου: Το διήμερο με ζέστη... Αυγούστου στην Αθήνα

Ο Σάκης Αρναούτογλου,εδώ και αρκετές ημέρες έχει ενημερώσει για την άνοδο της θερμοκρασίας στις αρχές του Ιουνίου και τον περιορισμό της αστάθειας που μας απασχόλησε το Σαββατοκύριακο.

Μέσα από ένα διάγραμμα, παραθέτει τις θερμοκρασίες που θα έχουμε μέχρι και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στο οποίο γίνεται εμφανές πως ο υδράργυρος εκτοξεύεται και τη Δευτέρα θα δούμε και πάλι 39άρια.

Για να διαβάσετε σωστά τη θερμοκρασία που θα έχει η περιοχή σας, στη μέση τιμή της ημέρας, αν είστε στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και την Κρήτη μακριά από τη θάλασσα, προσθέστε 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία. Σε ορεινότερες περιοχές (π.χ 500 - 1000 μέτρα υψόμετρο) αφαιρέστε 2 με βαθμούς.

Στα παραθαλάσσια και τα νησιά υπολογίστε 3 - 5 βαθμούς πιο κάτω.

ieidiseis.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια