ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Gigabit Voucher: Ανακοίνωσαν κουπόνι για ίντερνετ με αίτηση στο gov - Ποιοι και πότε

Μεγάλη έκπληξη με ανακοίνωση για δωρεάν γρήγορο ίντερνετ με αίτηση στο gov.gr. Νέο voucher σε πολλούς δικαιούχους. Όσα γνωρίζουμε.


Ο κύκλος των επιδοτήσεων δεν λέει να κλείσει και ένα βήμα πριν τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα νέο voucher, αυτή τη φορά για δωρεάν γρήγορο ίντερνετ. Ο λόγος για το Gigabit Voucher, για το οποίο ακούσαμε πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τώρα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί άμεσα, και συγκεκριμένα μέσα στο καλοκαίρι.


Το κουπόνι συνδεσιμότητας είχε περιληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο στο νομοσχέδιο «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες») και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την αποκάλυψη όμως ότι το πρόγραμμα θα «τρέξει» με αιτήσεις μέσω gov.gr και κωδικούς Taxisnet, όπως όλα τα προηγούμενα Pass, έκανε ο υπουργός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Ο κ. Παπαστεργίου είχε δηλώσει πρόσφατα:

«Εάν θέλουμε να δώσουμε περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται πρέπει να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες υποδομές. Στη σταθερή τηλεφωνία η χώρα μας βρίσκεται πίσω στις ταχύτητες, ενώ στην κινητή τηλεφωνία τα πηγαίνουμε καλύτερα. Με στόχο να εναρμονιστούμε με το Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας».

Voucher για γρήγορο ίντερνετ: Αίτηση, κριτήρια, διαδικασία

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το κουπόνι θα αφορά συγκεκριμένα επιδότηση για την ενίσχυση της οπτικής ίνας σε κατοικίες, οι αναλυτικές πληροφορίες και η διαδικασία -δηλαδή η πλατφόρμα και οι αιτήσεις- θα είναι έτοιμα μέσα στο καλοκαίρι, με στόχο τα voucher να είναι διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο.

Φυσικά, στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και οι πάροχοι, δηλαδή Cosmote, Vodafone και Nova, προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο.

Η αίτηση θα γίνεται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet του δικαιούχου, σε λίγα απλά βήματα, όπως γίνεται με κάθε μορφής κουπόνι που έχει μοιράσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.

Οι δικαιούχοι ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί σε επίπεδο εισοδηματικών κριτηρίων, το βέβαιο είναι ωστόσο πως θα υπάρχουν τεχνικές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για την επιδότηση και φυσικά πρόσωπα αλλά και επιχειρήσεις, όμως θα πρέπει η περιοχή για την οποία θα προορίζεται το voucher, θα πρέπει να καλύπτεται από δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων.

Το συγκεκριμένο voucher θα είναι μηνιαίο και θα καλύπτει και το κόστος σύνδεσης αλλά και τους λογαριασμούς για υπερυψηλές ταχύτητες.

ieidiseis.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια