ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Πόσο χρέωνε την «Προστασία» σε μαγαζιά στη Γλυφάδα η σπείρα που συνελήφθη στη Μύκονο

 

Μια εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε καταστηματάρχες στη Μύκονο και την Αττική, υποσχόμενη «προστασία» στις επιχειρήσεις τους, εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές - Συλλήψεις στην Ηλιούπολη


Κείμενο: NouPou.gr

Μια εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από έναν 38χρονο Αλβανό, έναν 42χρονο Έλληνα με καταγωγή από το Βέλγιο και δύο ακόμα Έλληνες, ηλικίας 38 και 21 εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Αττική και Μύκονο, καθώς είχε διαπράξει εκβιασμούς καταστηματαρχών σε Μύκονο, Γλυφάδα και Άλιμο, απαιτώντας χρηματικά ποσά για την παροχή «προστασίας» στις επιχειρήσεις τους.

Οι δράσεις της συμμορίας και οι εκβιασμοί στη Γλυφάδα

Η δράση της οργάνωσης εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2024, όταν η Διεύθυνση Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομίας ξεκίνησε έρευνα στη Μύκονο για την καταπολέμηση εκβιασμών σε επιχειρηματίες. Με επικεφαλής έναν 38χρονο Αλβανό, η σπείρα εκβίαζε καταστηματάρχες με την πρόφαση της «προστασίας», απαιτώντας σημαντικά ποσά τόσο στη Μύκονο όσο και στην Αττική.

Στη Γλυφάδα, η ομάδα απαιτούσε 200 ευρώ τον μήνα από καταστηματάρχες από τον Νοέμβριο του 2023, απειλώντας τους με αντίποινα αν δεν καταβάλλουν τα χρήματα. Παρόμοιες τακτικές χρησιμοποιήθηκαν και για άλλα καταστήματα σε Άλιμο και Μύκονο, όπου τα μέλη της οργάνωσης είχαν ήδη λάβει μεγάλα ποσά.

Η σύλληψη και τα ευρήματα

Η αστυνομία συνέλαβε τα μέλη της συμμορίας σε συντονισμένη επιχείρηση. Αρχικά συνελήφθη ένα πρώτο μέλος μετά την είσπραξη χρημάτων από ιδιοκτήτη καταστήματος στη Μύκονο. Κατόπιν, οι δύο «εισπράκτορες», 38 και 21 ετών, εντοπίστηκαν αμέσως μετά την παραλαβή των χρημάτων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε το ποσό των 18.615 ευρώ. Η αστυνομία συνέλαβε αργότερα και τους αρχηγούς της ομάδας στην Ηλιούπολη, όπου κατάσχεσε όπλα και έγγραφα με ιδιόχειρες σημειώσεις που αποκάλυπταν τα ποσά που απαιτούσαν από τους επιχειρηματίες.

Η συμμορία φέρεται να εκβίαζε επιχειρήσεις για μήνες, προκαλώντας τρόμο στους καταστηματάρχες με τη δράση της να εκτείνεται σε Μύκονο και Αττική, με συνολικές απαιτήσεις άνω των 8.500 ευρώ από τους καταστηματάρχες, οι οποίοι είχαν ήδη καταβάλει περίπου 5.900 ευρώ.

noupou.gr


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια