ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο κ. Νίκος Ανυφαντής είναι ο Νέος Συντονιστής στις «Συνεργασίες Πόλης» στην Ηλιούπολη

Ορθή  ήταν η  απόφαση του κ. Αχιλλέα Αδαμαντιάδη, του συντονιστή της τοπικής συλλογικότητας «Συνεργασίες Πόλης» να οργανώσει το φετινό καθιερωμένο «Γεύμα εργασίας», την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου  στο «Παρεάκι» με τίτλο «Δράση Αλληλεγγύης και Αγάπης» σε μία ιδιαίτερη στιγμή για τη  πορεία της συλλογικότητας.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

#FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Συμφωνική - Μαθητική ορχήστρα - Σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών - Σύνολα έγχορδων και πνευστών Σίσσυ Τσατσούλη: Εδώ και 42 χρόνια βάζουμε τα θεμέλια στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ηλιούπολη Ξένες Γλώσσες Langoo ….. και μιλάς παντού Ελένη Ευστρατιάδου Κεράνη - γερμανικό φροντιστήριο γλυφάδας: ««γιατί γερμανικά»» Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ: Είναι Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Που Ήρθε Να Προσφέρει - H άλλη προσέγγιση στις Ξένες Γλώσσες. ΚΔΑΠ- Εξερευνητές γνώσης: Κέντρο μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ) Κέντρο Ξένων γλωσσών «Μαρία Παντελή» 30 χρόνια επιτυχίες ….10 λόγοι να μας επιλέξετε!!!.Γύμναθλος Ηλιούπολης: Γενική Γυμναστική, που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. ksports club «kaloudis sports club» 35 χρόνια στον αθλητισμό και το παιδί Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κατσιάνος: Τέσσερεις Δεκαετίες Μπροστά στην ξενόγλωσση εκπαίδευσηΣύλλογος Κερκυραίων Ηλιούπολης & Όμορων Δήμων «Οι Φαίακες»: Ο Πολιτισμός και οι παραδόσεις σε πρώτο πρόσωπο

Την εκδήλωση πλαισίωσαν  εξέχουσες προσωπικότητες  της Ηλιούπολης φορείς αλλά και πολιτικά πρόσωπα που  με την παρουσία τους  ενίσχυσαν  οικονομικά την προσπάθεια των  «12 Πολιτιστικών φορέων της Ηλιούπολης» απολαμβάνοντας ένα εξαιρετικό όσο και πλούσιο μενού, αλλά τους δόθηκε και η ευκαιρία να συνομιλήσουν αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε τρέχοντα θέματα των  συλλόγων τους  αλλά και της πόλης.

Όρθιος πίσω από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τάσο Ευσταθίου ο πρώην συντονιστής των "Συνεργασιών Πόλης" ο κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης  


Δελτίο Τύπου από τις «Συνεργασίες Πόλης»     

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» πραγματοποίησαν το ετήσιο «Δείπνο εργασίας», όπως το ονομάζουν, στο κέντρο «Το Παρεάκι», που λειτουργεί ως Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ) και βρίσκεται στην πλατεία Αλ. Παναγούλη, δίπλα στο metro Mall Αγ. Δημητρίου.

-        Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου έγινε για να στηρίξουν οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» αυτό το εγχείρημα του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», που στοχεύει στην ένταξη ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Ήταν μία υπέροχη βραδιά με τη συμμετοχή όλων των φορέων που συγκροτούν τις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ καθώς και φίλων και συνεργατών τους, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο Δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος με τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Κομνηνό, Γιάννη Πούλο, Έλενα Καπίρη και τη Χαρά Γκούβα ως εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα ατόμων με αναπηρία, ο Δημήτρης Ευαγγέλου, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» με τον Βαγγέλη Κεφαλά , ο Θοδωρής Παπαδάτος, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη», ο Τάσος Ευσταθίου, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», η πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας, Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, Βούλα Λάμπρου Αρσένη και ο Κώστας Λιακόπουλος, πρώην Αντιδήμαρχοι και οι δύο με τους οποίους επανειλημμένα οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ έχουν συνεργασθεί, η Κατερίνα Κανταρτζή από το Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης, η Πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Αρμεναίων Ελεάννα Αδαμοπούλου, ο Στέλιος Μαρούλης της Ένωσης Καλλιτεχνών Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι» καθώς και οι Δημοσιογράφοι Μελέτης Μανωλακέλλης και Γωγώ Πίττα.


Στο δείπνο, ο Συντονιστής των «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ», Αχιλλέας Αδαμαντιάδης, ανέφερε ότι οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ»

-        φέτος κλείνουν ένα κύκλο 8 ετών, μια συλλογική προσπάθεια κοινωνικών φορέων της πόλης μας που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2016 λίγοι και σήμερα είναι δώδεκα, με την προοπτική και άλλων συμμετοχών.

-        Αναφέρθηκε σε μια πορεία συνεχών δράσεων, πολιτισμού, αλληλεγγύης και εθελοντισμού κατά την οποία ο καθένας από τα μέλη-φορείς των ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, κατόρθωσαν, μαζί και με τους άλλους φορείς της Ηλιούπολης, να αναδείξουν τον Πολιτισμό σε μεγάλο κεφάλαιο της πόλης μας.

-        Ένα κεφάλαιο που όχι μόνο έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε, αλλά και να το διαχειριστούμε καλύτερα, ώστε να αποδοθεί στους συμπολίτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με ό,τι βέβαια αυτό προϋποθέτει.



-        Ανέφερε ότι η παρουσία του ως συντονιστή στις «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» συμβαδίζει χρονικά και ουσιαστικά με την πορεία τους και παρομοίασε τις «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» με μια αμαξοστοιχία που ταξίδεψε όλα αυτά τα χρόνια σε αυτό το ωραίο και μεγάλο ταξίδι, το οποίο όμως σήμερα επιβάλλει την αλλαγή βάρδιας του μηχανοδηγού.


·       Ως νέο συντονιστή παρουσίασε τον Νίκο Ανυφαντή, πρώην Πρόεδρο και ιδρυτή του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», έναν δυναμικό άνθρωπο με οράματα και αξίες, ο οποίος έχει ήδη την αποδοχή και έγκριση όλων των μελών .

·       Θεωρεί ότι πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, μία κίνηση ανανέωσης και προοπτικής για νέες και πιο δυναμικές δράσεις και πως η συμμετοχή του στις «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» και η βοήθειά του στον νέο συντονιστή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.



·       Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο νέος Συντονιστής, Νίκος Ανυφαντής, ο οποίος αναφέρθηκε στο ΠΑΡΕΑΚΙ και στο ξεκίνημά του, μίλησε για την ανάγκη υποστήριξης του εγχειρήματος αυτού από την τοπική κοινωνία και έκλεισε παρουσιάζοντας τις τρεις δράσεις που έχουν προγραμματίσει οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» μέχρι το τέλος του 2024.



Κατόπιν, ο νυν Πρόεδρος του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» Τάσος Κατσουλάκος αναφέρθηκε στους «Ορίζοντες», στο μέλλον και τις προοπτικές ανάπτυξης του φορέα . Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλου



Επιπροσθέτως θα ενημερώσουμε ότι:

Στον σύντομο όσο και περιεκτικό λόγο του,  ο Νέος συντονιστής των συνεργασιών πόλης κ. Νίκος Ανυφαντής  δεν παρέλειψε, να δώσει το στίγμα της συντονισμένης προσπάθειας που έχει γίνει στην λειτουργία του   «All Day Cafe Bar»  «Παρεάκι»  προσθέτοντας:

-        Δημιουργήσαμε ένα χώρο εργασίας, το συγκεκριμένο καφέ –εστιατόριο, με σκοπό να εντάξουμε Άτομα με Νοητική Αναπηρία στην Αγορά εργασίας.

-        Το αποτέλεσμα συνίσταται σε αυτό το χώρο εστίασης που βλέπεται και στο γεγονός ότι 20 Άτομα με αναπηρία είτε εκπαιδεύονται είτε εργάζονται εδώ..

Λίγα λόγια για το χώρο που φιλοξένησε την εκδήλωση

 

-        Το “Παρεάκι”, λειτουργεί ως «All Day Cafe Bar» από την “ΚΟΙΝΣΕΠ Ένταξης Ανοιχτοί Ορίζοντες” και αποτελεί πια έναν σημαντικό κόμβο συνάντησης και αναψυχής στα Νότια Προάστια, που ανοίγει από τις 7:00 το πρωί με καφέ, ροφήματα, σνακς, σάντουιτς και συνεχίζει με brunch, φαγητό και ποτά μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

-        Βαφτίστηκε από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα στέκι ζεστό και φιλόξενο.
Βρίσκεται στην ιστορική Πλατεία Παναγούλη του Δήμου Αγ. Δημητρίου, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, για την ένταξη Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας.



Το σύνθημά τους:
Ας μεγαλώσουμε τον κόσμο, να μας χωρέσει όλους!”
“Ανοίγουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή”!



Θα το επισκεφθείτε

Πλατεία Αλ. Παναγούλη, δίπλα στο “metro Mall Αγ. Δημητρίου”.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2109706757 και 6947316646


Λίγα λόγια για τις Συνεργασίες Πόλης 

Οι “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ” είναι μία πρωτοβουλία 12 Πολιτιστικών φορέων της Ηλιούπολης που συμφώνησαν με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας να συνεργασθούν μεταξύ τους σε κοινές δράσεις πολιτισμού, αλληλεγγύης και εθελοντισμού, κάτω από το σύνθημα:
“Συνεργαζόμαστε και λειτουργούμε στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας δράσεων πολιτισμού, αλληλεγγύης και εθελοντισμού”.

Από το 2015 που συγκροτήθηκαν μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει σημαντικό έργο με σχετικές δράσεις στην Ηλιούπολη αλλά και σε άλλους Δήμους της Αθήνας και τονίζουν ότι:

Συνεργαζόμαστε

-        Επειδή επιδιώκουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για κάθε συνάνθρωπό μας ως αναφαίρετο δικαίωμα του

-        Επειδή πιστεύουμε ότι οι από κοινού στοχευμένες κοινωφελείς δράσεις στον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, επιτυγχάνουν καλύτερα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα

Είμαστε μαζί

-        Για να αναδείξουμε τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη ως ηθικές και κοινωνικές αξίες ως στάση ζωής

-        Για να συμβάλουμε και εμείς στο ελάχιστο δυνατόν, στην οικονομική και ηθική ανακούφιση των συνανθρώπων μας

Σκοπός μας είναι

-        η προώθηση της αντίληψης για συνυπευθυνότητα σε μια κοινωνία ενεργών πολιτών με κριτική σκέψη και αποτελεσματική συλλογική δράση.

-        η τόνωση της συνεργατικότητας ως ζωτικό αντιστάθμισμα στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της εποχής μας

-        η κατανόηση και προσέγγιση του διαφορετικού με πνεύμα ισότητας

-        η ανάδειξη της σημασίας της συλλογικής εργασίας για έναν κοινωφελή σκοπό.

Στις “Συνεργασίες πόλης” συμμετέχουν οι συλλογικότητες:

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
  • ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
  • ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
  • Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Μ/Φ ΟΜΙΛΟΣ Ο «ΠΑΝ»
  • ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
  • ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΡΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
  • Live Cities/ IlioupolisOnline Πολιτισμική ΑΜΚΕ

Κλείνοντας τέτοιες πρωτοβουλίες  τονώνουν το αίσθημα της  επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των φορέων και με πνεύμα συναίνεσης προωθούν την αναγκαιότητα για περισσότερες και ουσιαστικότερες  κοινές  δράσεις.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια