ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 30 ΣΥΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στον ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων μεταφέρθηκαν οι πρώτοι 30 Σύροι πρόσφυγες από την πλατεία Συντάγματος. Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των προσφύγων με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

                                         

Οι Σύροι πρόσφυγες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα εδώ και τρεις εβδομάδες, διεκδικώντας διαβατήρια που θα τους επιτρέπουν να ταξιδέψουν στις άλλες χώρες της Ε.Ε. 


Οι  πρόσφυγες κατέθεσαν στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Συρίγο, κατάλογο με τα εκατοντάδες ονόματα για παραχώρηση ασύλου. Το υπουργείο επανειλημμένα τους έχει ενημερώσει, μάλιστα υπάλληλοι είχαν μεταβεί στο Σύνταγμα για να τους διαβεβαιώσουν ότι παροχή ασύλου είναι η μόνη εφικτή λύση και η αρμόδια υπηρεσία προτίθεται να εξετάζει 10 αιτήσεις την ημέρα.
Το άσυλο δίνει τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να παραμείνουν στη χώρα για 6 τουλάχιστον μήνες, τους τρεις από τους οποίους μπορούν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε. αλλά όχι και να καταθέσουν αίτηση ασύλου σε άλλη χώρα. Πάντως, προς το παρόν, ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν αίτηση δεν βρίσκεται καμία οικογένεια, πρόκειται δηλαδή για μεμονωμένους άντρες. Στο Σύνταγμα, έχουν καταγραφεί 330 άτομα, από τους οποίους 119 σε οικογένειες, 185 μόνοι άντρες ή γυναίκες και 26 ανήλικοι.

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ 

Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  

 ΠΗΓΗ JHD PHGH PHHG

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

 ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
 ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια