ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Στον ΟΑΕΔ για τα αιτήματα των «5μηνιτών»




Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ στον Άλιμο πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Μάρτη αντιπροσωπεία της ΕπιτροπήςΑγώνα 5μηνιτών στα νοσοκομεία της Αττικής. Ανάμεσα σε άλλα διεκδίκησαν καταβολή των δεδουλευμένων, σταθερή δουλειά, να μπει τέλος στο ηλικιακό όριο των 25 ετών, πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη, άδεια με αποδοχές στις εργαζόμενες που είναι έγκυες και σε λοχεία, να μη διακόπτεται η παραμονή στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η κάρτα ανεργίας, δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Σημειώνεται ότι οι 5μηνίτες στα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε περίπου 1.000.



Στα πλαίσια της παρέμβασης συναντήθηκαν με τη διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη στην οποία έθεσαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους. Η διοικήτρια ουσιαστικά δεν δεσμεύτηκε για κανένα από τα αιτήματα που της έθεσε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής, επικαλούμενη ότι είναι πρόγραμμα της ΕΕ και επομένως υπάρχουν περιορισμοί που δεν επιτρέπουν την ένταξη των απασχολουμένων με αυτό το πρόγραμμα στο εθνικό εργατικό δίκαιο. Είπε ότι γίνονται προσπάθειες για βελτίωση του προγράμματος ωστόσο δεν υπάρχουν λεφτά. Για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας παρέπεμψε στο επόμενο πρόγραμμα το οποίο θα είναι 8μηνης διάρκειας, ώστε με τη λήξη του οι απασχολούμενοι σε αυτό να το δικαιούνται. 

Αναφορικά με το αίτημα της πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η Μαρία Καραμεσίνη παρέπεμψε στις διατάξεις του προσφάτως ψηφισμένου νόμου για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», ενώ για το αίτημα δωρεάν μετακινήσεων με τα ΜΜΜ, δήλωσε αναρμοδιότητα.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα της με επόμενο αγωνιστικό σταθμό την πραγματοποίηση κινητοποίησης στο υπουργείο Εργασίας τις επόμενες ημέρες



Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια