ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΝΔ: Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Μητσοτάκη – Συζητά με Ζάεφ το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν»

- Νωρίτερα, σήμερα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δεν... διέψευδε αυτή την ονομασία


- Κατά την ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσε μόνο ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Αύριο στις 9.30 το πρωί ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις συνομιλίες που είχε με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στη Σόφια
Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι με τον κ. Ζόραν Ζάεφ συζητά το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ότι με τον κ. Ζόραν Ζάεφ συζητά το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Το όνομα αυτό συνδέεται ιστορικά και ευθέως με την επιδίωξη δημιουργίας “μακεδονικού” έθνους και κράτους που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται ως το Αιγαίο.

Οποιαδήποτε αναφορά του Ίλιντεν στο όνομα της γειτονικής χώρας, όχι μόνον δεν θέτει τέλος στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνει και τον ενισχύει. Γι’ αυτό είναι απαράδεκτο ακόμη και να τίθεται προς συζήτηση».

Επιβεβαίωση Τσίπρα αλλά…

Κατά την ομιλία του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να επιβεβαιώσει την τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι όμως και την συζήτηση για την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν».

«Επικοινώνησα το μεσημέρι με τον και τον ενημερωσα για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι οι δύο βασικές προϋποθέσεις, το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση από την γείτονα, αποτελούν απαράβατο όρο ώστε να καλυφθεί το μέρος της απόστασης.

Οποιαδήποτε συζήτηση για προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για το όνομα, είναι κενές περιεχομένου, αν πρώτα δεν έχουν εκπληρωθεί αυτές οι προϋποθέσεις», είπε ο Πρωθυπουργός.



 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ








 μανωλης πετροχειλος


ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ 


ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ  

JOY > FLOWERS > ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ> ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ > ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ > ΓΑΜΩΝ> ΒΑΠΤΙΣΗΣ EAK > SERVICE: ΕΑΚ > ΈΚΔΟΣΗ > ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ > ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ > ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ > ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ > ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ > ΧΡΗΣΤΟΣ> ΤΑΣΟΣ > ΔΗΜΗΤΡΗΣ > KORILLIS > COMPUTING > LAPTOP >TAMPLETS > SMART > SMARTPHONE> SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL ΥΛΙΚΑ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DECOUPAGE - ΕΙΔΗ HOBBY Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΕΙΔΗ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ MARAS COLLECTIONS ΕΙΔΗ ΓΑΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΗΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  Laptopgenius > service> smartphone> iphone> samsung> service >Επισκευή > Υπολογιστών > laptop

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ 

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ > ΑΓΓΕΛΙΚΗ > ΖΕΡΝΟΥ > ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ> ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ >

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια