ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η επιστολή του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προς τους πολίτες του Αλίμου σχετικά με το κοιμητήριο

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, συνεχίζει τις ανακοινώσεις του, παρά το γεγονός πως ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, δήλωσε πως δε θα απαντήσει ξανά.


Την Πέμπτη, ο Γιάννης Κωνσταντάτος αποφάσισε να στείλει ανοιχτή επιστολή προς όλους τους κατοίκους του Αλίμου για το θέμα που αφορά τη δημιουργία κοινού κοιμητηρίου των Δήμων Αλίμου και Ηλιούπολης στον Υμηττό.

Να σημειωθεί, πως τα δύο δημοτικά συμβούλια των δήμων ενέκριναν ομόφωνα μία τέτοια απόφαση.

Η ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Κωνσταντάτου προς τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες:

“Επειδή το λαό των πόλεων μας κανείς δεν μπορεί να τον εμπαίζει”

Ανοιχτή επιστολή προς τους κατοίκους Αλίμου

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες αναφορών για την ανάγκη δημιουργίας διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Υμηττό, στα σύνορα με τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Ηλιούπολης και Αλίμου,

Επειδή ενεπλάκει τόσο το δικό μου όνομα όσο και του δήμου και επειδή όσα ακούστηκαν Εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου είναι ανακριβή και ανιστόρητα και επειδή ευθέως μας καταγγέλλουν ότι είμαστε αυτοί που δήθεν εμποδίζουμε τα σχέδια της δημοτικής αρχής Αλίμου , επιθυμώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να δηλώσω τα εξής με απόλυτη ειλικρίνεια :

Αρχικά, οφείλω να σας τονίσω ότι στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να σχεδιάζω και να υλοποιώ ρεαλιστικές πολιτικές, δίχως να δημιουργώ στο λαό της πόλης μου φαντασιακές καταστάσεις και αόρατους εχθρούς.

Αυτή είναι η στάση ζωής μου.
Πάντα αναγνωρίζω τις ευθύνες μου και ποτέ δεν χρησιμοποιώ επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να αποποιηθώ τυχόν ευθύνες μου. Για ότι δεν μπορώ εγώ να πετύχω δεν χρεώνω ποτέ σε τρίτους την ευθύνη!

Ως Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης αγωνίζομαι αποκλειστικά
και μόνο για τα συμφέροντα των δημοτών/κατοίκων του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.

Η λύση ενός προβλήματος σε έναν δήμο, δεν μπορεί να προκαλεί πρόβλημα σε έναν άλλον.

Αυτό είναι αρχή μου.
Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε απόφαση η οποία επιβάρυνε κατοίκους σε όμορους σε εμάς δήμους .

Ο Δήμαρχος σας, κ. Ανδρέας Κονδύλης διαθέτει τεράστια αυτοδιοικητική εμπειρία καθώς έχει υπηρετήσει τα κοινά της πόλης από διάφορες θέσεις τα τελευταία 20 χρόνια.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος επί πολλά έτη , 8 χρόνια Αντιδήμαρχος στις διοικήσεις του πρώην δημάρχου κ. Ορφανού και 6 χρόνια Δήμαρχος Αλίμου.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, ως κορυφαίο μέλος διοικήσεων του δήμου και τα τελευταία 6 χρόνια ως επικεφαλής, για ποιο λόγο δεν διεκδίκησε χώρο στο πρ. Αεροδρόμιο για διαδημοτικό νεκροταφείο, αίτημα το οποίο ήταν κοινό και για τους τρεις δήμους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης;

Υποστηρίζει ότι δεν προβλεπόταν νεκροταφείο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τις χρήσεις στο πρ. Αεροδρόμιο.

Τότε για ποιο λόγο δεν προσέφυγε στο ΣτΕ και παρέμεινε στα λόγια και στις δηλώσεις; Πήγε στο ΣΤΕ για όλα τα άλλα και έχασε και δεν πήγε για το νεκροταφείο εντός του αεροδρομίου;

Γιατί δεν ξεσήκωσε το λαό του Αλίμου και να καλέσει και εμάς ώστε να τον υποστηρίξουμε στο δίκαιο αίτημα του;

Ενώ λοιπόν δεν έπραξε απολύτως τίποτα, χάνοντας την ευκαιρία για δημιουργία νεκροταφείου στο πρ. Αεροδρόμιο Ελληνικού,
προσπαθεί στους πρόποδες του Υμηττού ανάμεσα σε δύο περιοχές, της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης, σε οικόπεδο που ανήκει στο ΑΔΜΗΕ να κατασκευάσει από κοινού με την Ηλιούπολη διαδημοτικό νεκροταφείο.

Ο κ. Κονδύλης όμως, αποκρύπτει εντέχνως τον όρο που έχει βάλει ο ΑΔΜΗΕ προκειμένου να παραχωρήσει έκταση για την δημιουργία νεκροταφείου.
Ό όρος που έχει θέσει ο ΑΔΜΗΕ είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης από 150 KV σε 400 ΚV.

Παραλείπει να σας πει ότι η ικανοποίηση ενός χρόνιου προβλήματος του δήμου σας, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε γειτονιές του δήμου Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής χιλιάδων δημοτών μου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους από την τεράστια αναβάθμιση της εγκατάστασης (Κ.Υ.Τ) η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια μας.

Παραλείπει επίσης να σας πει ότι εδώ και 20 χρόνια ο Άλιμος ρευματοδοτείται από το συγκεκριμένο ΚΥΤ, τα καλώδια του οποίου περνάνε μέσα από την Αργυρούπολη επιβαρύνοντας τις δικές μας γειτονιές.

Απέκρυψε επίσης να σας πει πως από το 2011 υπάρχει απόφαση του ΣΤΕ που δικαιώνει τον Δήμο Αργυρούπολης στη προσφυγή του κατά του προεδρικού διατάγματος και δεν επιτρέπει τη δημιουργία κοιμητηρίου στον χώρο αυτό.

Εν κατακλείδι, η πρόταση του κ. Κονδύλη για να λυθεί το πρόβλημα της πόλης του, είναι χιλιάδες κάτοικοι των δήμων Ηλιούπολης και Αργυρούπολης να ζήσουν δίπλα από τεράστιους μετασχηματιστές επιβαρύνοντας την υγεία τους και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Αναρωτιέμαι εάν θα δεχόντουσαν ποτέ οι κάτοικοι του Αλίμου να κατασκευαστεί π.χ. μια γιγαντιαία εγκατάσταση της ΔΕΗ στον λόφο Πανί, δίπλα από τα σπίτια τους προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ενός διπλανού δήμου. Να ψήνονται με 400 Kw ώστε δημότες άλλων πόλεων να εξυπηρετηθούν;

H απάντηση προφανώς είναι, όχι.

Διότι κανένας δήμαρχος δεν παίζει με την υγεία των δημοτών του.

Έτσι και εγώ. Δηλώνω κατηγορηματικά αντιθέτως στα σχέδια του δημάρχου Αλίμου και μαζί με τους δημότες μου θα στραφώ εναντίον σε οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Ο ίδιος σε επιστολή του ισχυρίζεται πως δεν μας αφορά το θέμα και γι αυτό δεν μας ρωτάει. Τις επόμενες μέρες θα του στείλω όλες τις δικαστικές αποφάσεις που μας δικαίωσαν ακριβώς επειδή μας αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς το θέμα αυτό ( και τον Δήμο Ηλιούπολης φυσικά).

Αντιλαμβάνομαι όμως απόλυτα την ανάγκη του δήμου σας για την δημιουργία δημοτικού νεκροταφείου μετά από 75 χρόνια που υπάρχει ως κοινότητα και Δήμος ο Άλιμος .

Θέλω να σας ενημερώσω λοιπόν ότι ανθρώπινα και παρουσία δημοτικών συμβούλων τότε του Δημάρχου σας ότι το 2015 είχα προτείνει στον δήμαρχο Αλίμου, λόγω του ότι η δημοτική ενότητα Αργυρούπολης και ο δήμος Αλίμου ανήκουν στην ίδια Μητρόπολη, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο στο νεκροταφείο Αργυρούπολης, για το οποίο έχουμε ζητήσει την επέκταση του, να παραχωρηθεί χώρος στον δήμο Αλίμου προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος σας. Αν ήταν θετικός θα το συζήταγα στο Δημοτικό Συμβούλιο μας.

Η παρελκυστική τακτική όμως του δημάρχου Αλίμου με πολεμικές προσφυγές εναντίον μας (αμφισβήτηση διοικητικών ορίων, προσφυγή εναντίον του Φορέα διαχείρισης Ελληνικού κτλ.) ακύρωσαν δυστυχώς τις όποιες προσπάθειες συνεννόησης για την επίλυση τους προβλήματος αυτού αφού είμαστε μονίμως αμυνόμενοι στις ενέργειες του

Κλείνοντας, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στηρίζουμε τη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου εντός του χώρου του Αεροδρομίου, προς την πλευρά των διοικητικών ορίων του δήμου Αλίμου. Ας το θέσει ο Δήμαρχος σας στη κυβέρνηση όπως ίσχυε άλλωστε και εμείς θα βρεθούμε στο πλευρό σας να το κερδίσουμε γιατί τις δυο πόλεις μας τις συνδέουν δεσμοί αγάπης και κοινών αγώνων.

alimosonline.gr









ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ # ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ



Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια