ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας πολιτιστικών τμημάτων για το έτος 2016


Η καθιερωμένη εκδήλωση των πολιτιστικών τμημάτων για να καλωσορίσουμε  το νέο  έτος 2016 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου  στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Η αίθουσα και το φουαγιέ του κέντρου στο οποίο φιλοξενούνταν έργα των μαθητών του τμήματος Εικαστικών του Δήμου υπό την καλλιτεχνική διδασκαλία της κ. Αφροδίτης Κροντήρη, ήταν κατάμεστα από κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τα τμήματα  του δήμου σε ένα  πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο για την εκδήλωση.
Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, αρχικά παρουσιάστηκε μια προβολή με φωτογραφίες των εκδηλώσεων των τμημάτων πολιτισμού από το έτος 2015.
Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Οικολογίας κ. Φουσκίδου Βασιλεία, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τη Μικτή Χορωδία Αργυρούπολης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Ευαγγελάτου να ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Στη συνέχεια Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης έκοψε την πίτα και αναφέρθηκε στις όμορφες διαδρομές όλων των πολιτιστικών τμημάτων ενώ ευχήθηκε του χρόνου ακόμα περισσότερα για τους Δημότες και τα παιδιά μας και στη εξελισσόμενη δημιουργική πορεία του Δήμου μας να συναντήσουμε ακόμα περισσότερους φίλους αφού στόχος μας είναι να κάνουμε τον πολιτισμό κινητήρια δύναμη στην πόλη μας.
Στη συνέχεια έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών στους χορηγούς της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελληνικού – Αργυρούπολης καθώς επίσης και του χορηγού του καινούργιου δαπέδου στην αίθουσα του τμήματος χορού Αργυρούπολης.
Κομμάτια της πίτας μοιράστηκαν στους Καθηγητές για τα τμήματα, στους πολιτιστικούς συλλόγους, στις παρατάξεις και θέλοντας ο Δήμαρχος να τιμήσει τον τέως Δήμαρχο Χαράλαμπο Σαραφίδη, ο οποίος και παρευρισκόταν, τον κάλεσε στη σκηνή για να δώσει και τις δικές του ευχές.
Η τυχερή της φετινής πίτας ήταν η κ. Χόντου Βασιλική και το τμήμα φωτογραφίας που κέρδισαν το γούρι του 2016 από το μουσείο της Ακρόπολης.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις μαθήτριες της τάξης της κ. Οικονόμου Δήμητρας τουΔημοτικού Ωδείου Ελληνικού – Αργυρούπολης  σ' ένα κονσέρτο στο πιάνο για τέσσερα χέρια. Ακολούθησε  από τους μαθητές της τάξης του κ. Χριστοδούλου Αντώνη του Δημοτικού Ωδείου ένα ποτ πουρί από τα τραγούδια Χαρταετοί και Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη και  Σήκω Χόρεψε Συρτάκι του Ζαμπέτα με μπουζούκια και κιθάρες που ξεσήκωσε το κοινό.Ακολούθησε το τμήμα φωτογραφίας με υπεύθυνη την κ. Χόντου Βασιλική που μας ξενάγησε στο κόσμο της φωτογραφίας με ασπρόμαυρες και έγχρωμες εικόνες από δουλειές των μαθητών.Μετά υποδεχτήκαμε την Θεατρική Ομάδα Ελληνικούμε υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κωνσταντάτου Στέλλα που μας ταξίδεψε για λίγο σε όλο τον κόσμο με το τμήμα εφήβων ενώ με το τμήμα ενηλίκων μας διασκέδασε με ένα θεατρικό αναλόγιο.Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την θεατρική ομάδα της Αργυρούπολης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μιχάλη Μαραγκό που μας παρουσίασαν ένα απόσπασμα από το έργο “Γέρμα”.Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αργυρούπολης απήγγειλαν αποσπάσματα από ποιήματα για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη μας
Ακολούθησε το τμήμα σύγχρονου χορού με υπεύθυνη διδασκαλίας την κ. Ζαμπέλη Νεφέλη ενώ στη συνέχεια, ακολούθησαν τα τμήματα LATIN χορών του Δήμου δίνοντας το δικό τους στίγμα και ομορφαίνοντας με Cha Cha Cha, Μάμπο, Αργεντίνικο τάνγκο κ.α. που επιμελήθηκε η γυμνάστρια κ. Κωνσταντινίδου Αργυρώ την σκηνή.
Το τμήμα παραδοσιακών χορών της Αργυρούπολης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χαρίτωνα Χαριτωνίδη έκλεισε την εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τη Θράκη ενώ παρέσυρε το κοινό στη σκηνή για να χορέψουν όλοι μαζί.
Το κοινό  ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση και μαζί με το Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης έγινε μια χαρούμενη παρέα κλείνοντας τη γιορτή με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Κομμάτια πίτας μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους στο φουαγιέ του κέντρου και τους τυχερούς να λαμβάνουν αντίστοιχα δώρα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτος Γιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσαρπαλής Γιάννης,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φουσκίδου Βίκυ, Επικεφαλής παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορείς της πόλης καθώς  και πλήθος κόσμου που χειροκρότησαν θερμά  όλους τους συμμετέχοντες.
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με Υγεία, Αγάπη, Ευημερία και Δύναμη για τη νέα χρονιά.
Να θυμάστε πως η ψυχή του πολιτισμού είναι ο πολιτισμός της ψυχής μας


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια