ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Βύρωνα για την κακοκαιρία Ιανός

 Έκτακτη σύσκεψη ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας Ιανός, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Βύρωνα.


Η σύσκεψη υπό το Δήμαρχο, Γρηγόρη Κατωπόδη και τη συμμετοχή όλων των αντιδημάρχων, της Πολιτικής Προστασίας Βύρωνα, της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακών παραγόντων, είχε σκοπό τη λήψη έκτακτων μέτρων και την καλύτερη προετοιμασία του Δήμου, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

 

·        Ο επανέλεγχος και καθαρισμός των φρεατίων του Δήμου Βύρωνα και ιδιαίτερα σε σημεία του Δήμου που παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση όμβριών υδάτων (Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρυσόστομου, Λεωφ. Καρέα, Καραολή & Δημητρίου, Βοσπόρου, Αγίας Σοφίας, Κωνσταντινουπόλεως, Νικηφορίδη κ.α.) 

·        Ο σχολαστικός έλεγχος και καθαρισμός υδρορροών στις ταράτσες όλων των σχολικών και δημοτικών κτηρίων 

·        Έκτακτη περισυλλογή μπάζων και ογκωδών αντικειμένων από τους δρόμους της πόλης, που μπορεί να παρασυρθούν από τις καταιγίδες

·        Η επιφυλακή συνεργείων άμεσης επέμβασης από την Υπηρεσία Πρασίνου και την  Τεχνική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας  

·        Η ενημέρωση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα, ώστε να υπάρχει σχετική ετοιμότητα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για τυχόν τραυματισμούς

·        Η  επιφυλακή το Σαββατοκύριακο, όλων των υπηρεσιών του Δήμου που εμπλέκονται στη διαχείριση της κακοκαιρίας και της Πολιτικής Προστασίας Βύρωνα

 

Έκκληση προς τους πολίτες!

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα κάνει, για μία ακόμα φορά, έκκληση προς τους πολίτες, τις αμέσως επόμενες ημέρες να μην αφήνουν στα πεζοδρόμια ογκώδη αντικείμενα, ούτε απορρίμματα εκτός κάδων και φυσικά μπάζα (που ούτως ή άλλως απαγορεύεται), τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από το νερό και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία και την ασφάλεια της πόλης!

Γενικές οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει κακοκαιρίας

 

 

§ Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς (πχ γλάστρες, πινακίδες κλπ).

 

§ Ελέγξτε τα φρεάτια και τις υδρορροές σε ταράτσες και μπαλκόνια.

 

§ Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

 

§ Φροντίστε ώστε όλα τα κινητά τηλέφωνα να είναι πλήρως φορτισμένα.

 

§ Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Εφόσον απαιτείται να μετακινηθείτε πεζή αποφύγετε να περνάτε κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες και γενικά από όπου είναι επικίνδυνο να τραυματιστείτε λόγω πτώσης αντικειμένων.

 

§ Μην κατεβάζετε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα και μην αφήνετε κούτες ή σακούλες με σκουπίδια εκτός κάδων.

 

§ Μην χρησιμοποιείτε ασανσέρ την ώρα της καταιγίδας καθώς μπορεί να έχουμε διακοπές ρεύματος.

 

§ Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο, το internet και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

 § Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

 

§ Έχετε σε ετοιμότητα φακούς και κινητά και εξηγείστε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού.

 

§ Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Αρχών, όπως η Τροχαία, η Πυροσβεστική κλπ.

 

§ Σε περίπτωση που είστε στο αυτοκίνητο, ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του,  μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

 

Αναλυτικές οδηγίες και ενημέρωση:

https://www.civilprotection.gr/el

https://www.dimosbyrona.gr/cats.php?cat=587

http://www.hnms.gr/emy/el/


 



ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, Ε.Β.Ε ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ #Θερινά_Μαθήματα_2020 στο #Φροντιστήριο_ΚΥΡΙΤΣΗΣ #FUN2LEARN #ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Διαδικτυακό_Φροντιστήριο_Γκοντέβας Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων Μπαμπαλης Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Φροντιστηριο Ξενων Γλωσσων ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ SO EASY :Κέντρο  Ξένων Γλωσσών – Φροντιστήριο,  Εκπαίδευση Για Παιδιά - Μεγάλους & Φοιτητές Γερμανικό  Φροντιστήριο  Γλυφάδας,  Ελένη  Ευστρατιάδου  Κεράνη ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΗΡΙΟ Ξένες Γλώσσες- Υπολογιστές & Κέντρο δια βίου μάθησης


Carousel,  Καρουσελ,  Παιδότοπος,  Παιδικά  Πάρτυ

ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ 

ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ # ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ #  ΤΕΝΤΕΣ # ΠΕΡΚΟΛΕΣ # ΜΟΤΕΡ # ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


ΓΕΝΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΟΡΙΛΛΗΣ # ΧΡΗΣΤΟΣ # ΤΑΣΟΣ # ΔΗΜΗΤΡΗΣ # KORILLIS # COMPUTING # LAPTOP #TAMPLETS # SMART # SMARTPHONE # SERVICE ARIMAR TRAVEL ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ARIMAR TRAVEL Η&Β ΜΠΟΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΓΟΣ ΠΑΡΚΕΤΑ ΤΖΑΜΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ CORFU: ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  RENT A CAR  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Laptopgenius # service # smartphone # iphone # service # Επισκευή # Υπολογιστών # laptop HAPPY PET - PET  SHOP,  Τροφές,  Κατοικίδιων, Αξεσουάρ, Ενυδρεία, Τροπικά ψάρια
CAR SERVICE ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΟΡΘΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ KLIOMED ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια